Твърде рано е да се каже дали скорошната активност в

...
Твърде рано е да се каже дали скорошната активност в
Коментари Харесай

Няма признаци Северна Корея да се готви за изстрелване на ракети

Твърде рано е да се каже дали скорошната интензивност в някои от ракетните уреди на Северна Корея е подготовка за изстрелване на ракети, разяснява министърът на защитата на Южна Корея на парламентарно чуване, оповестява " Ройтерс ".

По-рано този месец няколко американски мозъчни тръста и южнокорейски чиновници оповестиха, че сателитните изображения демонстрират допустима подготовка за изстрелване от ракетната площадка Сохе в Тончан-ри, Северна Корея, която е употребена в предишното за изстрелване на спътници, само че не и за междуконтинентални ракети, способни да носят нуклеарна бойна глава.

" Прибързано е да го назовем ракетна активност. Тончан-ри е място за изстрелване, само че не виждаме каквато и да е активност за изстрелване на ракети ", съобщи министърът на защитата Джон Кионг-ду пред парламентарната комисия по защитата.

Във връзка с информацията за функционалното възобновяване на Сохе, министърът изясни, че е нецелесъобразно разследващите органи да разясняват всяко медийно известие по един или различен метод. Той добавя, че има признаци за продължаваща нуклеарна интензивност в Северна Корея, само че не прецизира елементи.

Министърът на обединяването Чо Мьонг-гион разяснява пред обособена парламентарна комисия, че е допустимо последните събития в региона да укрепят въздействието на Северна Корея в договарянията.

" Но поради продължаващата работа на Северна Корея е нужен изчерпателен разбор, за ​​да се открият точните планове ", добавя той.

Миналия петък севернокорейският зам.-министър на външните работи разяснява пред задгранични дипломати и публицисти в Пхенян, че Ким Чен Ун обмисля прекъсване на договарянията със Съединени американски щати и може да премисли замразяването на ракетните и нуклеарните опити, в случай че Съединени американски щати не създадат отстъпки.

Информацията за действия в Сохе се появи малко преди Доналд Тръмп да се срещне с Ким в Ханой в края на предишния месец. Срещата на върха се провали заради разликите в настояванията на Съединени американски щати и Северна Корея.

След първата си срещата в Сингапур предходната година, Тръмп съобщи, че Ким е заречен да спре дейностите в Сохе. Северна Корея е употребила Сохе за изстрелване на спътници в космоса от 2011 година, а Съединени американски щати настояват, че това е помогнало за създаване на ракетни технологии.

Пускането на спътник през април 2012 година отстрани договорката с администрацията на Обама за заледяване на нуклеарните и ракетните проби в Северна Корея, реализирани седмици по-рано.

Миналата сряда, 38 North, група, която следи Северна Корея, заяви, че от 8-ми март не е наблюдение нова активност в Сохе.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР