Твърде рано е да се каже дали има чадър върху

...
Твърде рано е да се каже дали има чадър върху
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Няма следа от финансовата дейност на фирмата на задържаните за убийството в Антон

Твърде рано е да се каже дали има чадър върху двамата братя, които се проверяват за убийството в Антон, само че по арогантното им държание може да се допуска, че имат самочувствие на покровителствани. Това съобщи пред медиите вътрешният министър Бойко Рашков.

Той съобщи, че Министерство на вътрешните работи ще подхваща огромни дейности в цялата страна, където има прояви на лица, за които има данни, че се занимават с незаконна активност и тероризират хората.

" В околните дни евентуално ще изясним и този въпрос, само че по арогантното им държание в обитаемото място, в това число в Пирдоп, в това число в полицейското ръководство, може да допускаме, че тези лица като че да имат самочувствие на покровителствани. Дали това ще се оправдае като съмнение, зависи от нашите бъдещи дейности ", сподели вътрешният министър.

Рашков напомни, че в Антон са изпратени освен полицейски сили, а и Агенцията по приходите и БАБХ, тъй като ще се ревизира напълно бизнесът на арестуваните.

Вътрешният министър сподели, че от 2018 година няма диря от официализиране на финансовата активност на компанията, която са имали, а е известно, че са имали наета работна ръка, единият от които е станал жертва на посягане.

Отрече да познава арестуваните и прикани да не се спекулира с измислици, които целят уронване на достолепието и престижа му и този на Министерство на вътрешните работи.

Вътрешният министър заяви още, че сега в Карнобат се организира огромна полицейска интервенция. Осъществява се огромно следствие за лъжлива активност, взаимно със спецпрокуратурата. Става въпрос за измами на български жители по сходство на телефонните измами.

От Министерство на вътрешните работи са взели решение да подхващат сходни огромни дейности в цялата страна, където има прояви на лица, които обявяват себе си като причинители на закононарушения, за които има данни, че се занимават с незаконна активност и тероризират локалните хора, предизвести вътрешният министър.



Рашков съобщи още, че не му е докладван листата с имената, които министър председателят Кирил Петков показа на прокуратурата.

" Макар че от описите в медиите за нас значително тези имена са известни ", сподели той.

" Нека да дойдат първо имената, които се чака да дойдат от прокуратурата. Може пък тя да добави някой, да вземем за пример от някогашните ръководещи, които ние да проверим и да стартираме да следствие, който е останал да вземем за пример вън от вниманието на органите на Министерство на вътрешните работи и да ни изненада прокуратурата с сходен случай, с който ние незабавно ще се заловим ", сподели той.

Във връзка с лицата по закона " Магнитски " Рашков сподели

" Една част от имуществата, с които разполага едно от лицата, което непрестанно стои до ръководителя на Движение за права и свободи в Народното събрание, се освободи от това имущество навреме, тъй че да не попадне под закона и страната да не може да предприеме каквото и да е деяние. Друго лице преди оповестяването му по закона " Магнитски " беше конфигурирано от Борисов в Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства в качеството му на заместител -председател. Той доста бързо се освободи от поста. Едно от лицата се намира в Дубай. Води се следствие в прокуратурата, само че какъв е резултатът от това следствие в сегашния миг нямаме никаква информация. Прокуратурата се старае сходни горещи картофи да държи при себе си. За това следствие не мога да ви кажа нищо. За другите - инспекции съществени не ми е известно да се организират ".

Вижте във видеото какво сподели Рашков по отношение на следствието за Автомагистрала " Хемус "

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР