Твърде рано е да кажем дали декларацията на холандското правителство

...
Твърде рано е да кажем дали декларацията на холандското правителство
Коментари Харесай

Горанов с важна информация ще се вдигнат ли цените на самолетните билети

Твърде рано е да кажем дали декларацията на холандското държавно управление за авиацията ще се отрази на цената на самолетните билети.

Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов.

Според Горанов това значително би било спекулативно.

Тези самолетни компании са с най-мръсните самолети

"България се причисли към една декларация, инициирана от холандското държавно управление, в която се установи, че авиацията като бизнес в Европа и в международен мащаб генерира голям размер от въглеродните излъчвания.

Самата декларация насочва зов към Европейска комисия да изготви разбор и да предложи на Народното събрание и на съвета допустимо решение в посока ограничение или облагане на активността на авиационните оператори по отношение на излъчванията, които този бизнес генерира.

Защо самолетите изхвърчат и кацат на приглушена светлина

Твърде рано и не може да се направи оценка първо дали комисията ще предложи такова решение, тъй като декларацията е заявление от тези 8 страни към комисията, само че дали тя ще се съгласи да създаде сходен разбор и да предложи законодателно решение, е въпрос на преценка на самата Европейска комисия.

Оттам нататък този план на документ, в случай че се приготви от комисията ще мине естествения си законодателен път сред Европейския съвет или Екологичен потенциал и би могло да стане законодателно решение единствено в случай че страните членки се обединят към него ", съобщи още Горанов.

Министърът на финансите разясни, че решението за сключване на декларацията от страна на България е взето на равнище разискване в Министерски съвет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР