Твърде по махленски тръгнахме да се обясняваме какво е казал

...
Твърде по махленски тръгнахме да се обясняваме какво е казал
Коментари Харесай

Вигенин: Правителството не може да игнорира президента

Твърде по просташки тръгнахме да се обясняваме какво е споделил президентът, тъй като бил в несъгласие с държавното управление. Това държавно управление заобикаля връзката с президента, има проблем с струпване, би трябвало да се почита позицията на президента, не може да се пренебрегва. Това, че той може да има друга позиция от държавното управление, не може да се драматизира по този метод.
Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия секретарят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и някогашен министър на външните работи Кристиан Вигенин.

Много съм впечатлен от упоритостите на държавното управление да взема решение проблемите с демокрацията във Венецуела, само че би трябвало да си дават сметка, че откакто въпросът не е жизненоважен за България, не би трябвало да се вършат огромни стъпки. Даваме си сметка, че обстановката там е тежка, само че капката която преля чашата, е това, България и Европейският съюз да вземат решение кой е президент на Венецуела. Позицията краткотраен президент не съществува в конституцията на Венецуела, добави още той.

Ние считаме, че това не е проблем на България и в такава обстановка няма потребност да се бутаме в подобен проблем. Глобалният конфликт по тематиката " Венецуела " се основава на стопански ползи и защото нямаме стопански ползи там, не виждам за какво би трябвало да се намесваме. В този смисъл позицията на президента е доста по-близка до нашата. Той не е казвал, че би трябвало да се поддържа Мадуро, а че би трябвало да се търси разговор, съобщи Вигенин.

Ние прекомерно по просташки тръгнахме да се обясняваме какво е споделил президентът, тъй като бил в несъгласие с държавното управление, уточни някогашният външен министър.

Това държавно управление заобикаля връзката с президента по тези въпроси, не намира път към президента и считам, че в тази ситуация отговорността е на външния министър. Най-правилно в такива случаи е да стигаме до обща позиция, акцентира социалистът.

Случаят демонстрира, че има проблем с струпване, че би трябвало да се почита позицията на президента, не може да се пренебрегва президента. Това, че президентът може да има друга позиция от държавното управление, не може да се драматизира по този метод. Доскоро имахме президент, който имаше много последна антируска политика, съобщи Кристиан Вигенин.

По думите му няма единна европейска позиция по тематиката " Венецуела ".

Ние сме партия, която желае промяна в Европейския съюз, сподели още социалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР