Твърде много съвпадения има за добрия синхрон между прокуратурата, Продължаваме

...
Твърде много съвпадения има за добрия синхрон между прокуратурата, Продължаваме
Коментари Харесай

Твърде много съвпадения: ГЕРБ видяха подозрителен ``синхрон`` между прокуратурата, ПП и ДБ - Политика

Твърде доста съвпадения има за положителния синхрон сред прокуратурата, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, съобщи Десислава Атанасова в централата на ГЕРБ на среща с депутати от партията и водача Бойко Борисов.

Според нея някой усвоява грантови схеми, с цел да прави правосъдна промяна.

„ Как прокуратурата не може да призове Бойко Рашков, който е очевидец по досъдебно произвеждане, към този момент два пъти призовкари идват в Народното събрание, а Бойко Рашков не се явява? “, попита тя. Като образец Атанасова уточни и обстоятелството, че месеци наред няма никакво придвижване по подадените сигнали от депутатите Делян Добрев и Радомир Чолаков по отношение на газовите медиатори.

Няма следствие по „ Джемкорп “, по „ Нексо “, които финансират една от политическите партии директно, прокуратурата ни е изпратила едно писмо, в което споделя, че има досъдебно произвеждане – избираме да не приказваме, добави Десислава Атанасова.

Някои маски паднаха, огромните последователи на измененията в Закона за правосъдната власт, Кирил Петков и Асен Василев не бяха в залата. Калина Константинова избра да си приказва с канадски жители в обществените мрежи, други депутати от " Продължаваме промяната " вършиха изключителни комисии, единствено и единствено да не се гласоподава законът. Вчера въпреки всичко протече разискване и с огромни мнозинства бяха признати някои промени в Наказателно-процесуалния кодекс, сподели Атанасова.

Според нея през последните две години се имитира активност за правна промяна, само че се оферират " импотентни текстове ". Тя акцентира, че Законопроектът на ГЕРБ за допълнение и изменение на Закон за отбрана на лицата подаващи сигнали за корупция с обществени средства, е бил признат със 166 гласа " за ".

Значи когато желаят - могат, разяснява водачът на партията Бойко Борисов и добави - Някои водещи от сутрешните блокове може да се ядосат, само че това са фактите - Христо Иванов и Кирил Петков ги няма на най-важния им закон. Аз очаквам с неспокойствие испанците да се произнесат за къщата в барселона, за кюлчетата ", сподели той.

Борисов се спря и на:

Борисов разяснява, че публикацията, че България е пособия на Украйна с оръжие при държавното управление на премиера Кирил Петков, е доста хубава. " Ако тогава имахме формален контракт, щяха да са фактически герои, единствено че те станаха партия на медиаторите на горивата и оръжието ", сподели Борисов.

" Законът, който приехме след това, можеше да го приемем тогава, означи Борисов - Нямаше да има медиатори. Когато има медиатори пораждат въпроси. Едно патронче коства 50 ст., в Украйна е отивало на едно евро ", разяснява още той. Според депутата Христо Гаджев по този метод " към 800 млн. лв. са усвоени в нечии джобове ". " Между 8 и 9% е надценката за медиаторите, които са двама в тази ситуация български и непознат или към 20% общо ", разясни той. Лидерът му изрече съмнение, че е прекомерно допустимо да са по някакъв метод свързани с доставките на оръжия от България и цитира украински медии, които са открили забележителна разлика сред цените в магазините и тези, на които се доставят артикули за армията. Все пак Борисов се застрахова с уточнението, че това са негови съмнения и добави:

И аз имам другари в Украйна, доста години съм работил с тях. Защо допуснахме да има медиатори (визира продажбата на оръжия на трети страни, които ги доставят на Украйна) сред нас и нашите братя украинци, за какво даже не ги дарихме тези оръжия и да сме там, където са всички бели страни? Сега " Ди Велт " щеше споделя " Браво на България! " Те се криха. Пак споделям, отлично, че сте го правили, неприятно, че сте лъгали ", заключи водачът на ГЕРБ и предложи на актива - Гледайте кино лентата на Христо Грозев за Навални, той е наш другар.

Борисов изрази доволството си за  (изменения в Закона за предучилищното и учебното обучение, б.р.). " Много хубаво, само че е значимо и какви учебници, Краси (Красимир Вълчев, някогашен министър на образованието, б. р.). Времето се трансформира, би трябвало да надграждате. Това е, което желае бизнесът от нас. "

Той призна, че го тормози и тематиката за ескалиращото.

Според него има опит още веднъж Северна Македония да се върне в съветското въздействие, като това по думите на Борисов се прави целеустремено и доста интензивно.

Един, а това може да ни „ лашне “ в друга посока, която е напълно в интерес на Путин и неговите геостратегически проекти за Балканите, разяснява Борисов. През седмицата Бойко Борисов се срещна с майката на Християн Пендиков.

„ Те не желаят да се връщат в Северна Македония, ще останат тук, тя е здравна сестра, ще стартира работа “, сподели Борисов през днешния ден. Според него в тази ситуация има престъпно закононарушение – побой, счупена челюст, които дефинира като междинна телесна щета.

Ще настояваме да намерят побойниците и да ги изправят пред съд ", безапелационен беше водачът на ГЕРБ. Той заяви още, че е разговарял с ръководителя на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски. Това подкопава големите старания, които положихме Северна Македония и Албания да тръгнат по пътя на Европейския съюз, сподели още Борисов и предизвести депутатите си - Не се подвеждайте, тук върви една геостратегическа линия, която цели да ускори съветското въздействие в района.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР