Твърде много институции са натоварени с управлението на сектора „Околна

...
Твърде много институции са натоварени с управлението на сектора „Околна
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: НСО не е търговско дружество

Твърде доста институции са натоварени с ръководството на бранша „ Околна среда и води “, а в същото време всяка една от тях и хората работещи в тях, смятат, че техните функционалности се изчерпват с това да подадат сигнал за нещо, без да излиза наяве по какъв начин ще се реши зародилият проблем. Нещо в системата не е както би трябвало, разяснява в предаването „ Тази заран “ Цветлин Йовчев – някогашен вицепремиер и вътрешен министър. Според него би трябвало радикална промяна.

Дълго време сигналите от Брюксел бяха такива, че ще ни правят оценка по това какъв брой наказани министри ще имаме. Винаги ми е идвало да запитам какъв брой френски министри има наказани в пандиза и какъв брой немски, означи Йовчев за задържането на Нено Димов.
Окончателно: Нено Димов остава в ареста Ексминистърът е уведомяван постоянно за намаляването на водата, тъй че е налице вреда, считат съдиите
Според Цветлин Йовчев задържането на един министър не би трябвало да се пояснява като качество на правораздаването ни или като оценка за положението на правосъдната система.

За обединяването на ВиК бранша някогашният вътрешен министър уточни, че има риск за толкоз малко време да се възнамерява и организира такава радикална промяна. Това е избран риск, който ръководещите би трябвало да имат поради и да го калкулират, уточни Цветлин Йовчев.
Движение за права и свободи предлага: Охраната от НСО да се заплаща от застрашените лица Ахмед Доган и Делян Пеевски употребяват услугите на държавните гардове
Той разяснява и предлагането на Движение за права и свободи НСО да охранява избрани лица, само че в случай че те си заплащат.

" Подходът на Движение за права и свободи за НСО не е добър. НСО е характерна организация и тя би трябвало да има ясно написани права и отговорности. Не можем да трансформираме НСО в частна охранителна компания. Ако охраняваното лице не може да си заплати, какво вършим тогава? НСО не е комерсиално сдружение. Техника също не може да се дава ей по този начин. Техниката за НСО е спефична и би трябвало да дава отговор на спезифични условия. За мен има потребност от преосмисляне и смяна на службите ни за сигурност ", безапелационен беше Йовчев.
Ген. Димитър Владимиров: НСО беше превърната в деформирана работа Политиците да не се бъркат, а в действителност специалисти да се заемат с измененията в службата, прикани той
Според него те са работили добре по модел, който е бил сполучлив до края на 90-те години, а в този момент към този момент има потребност от нов модел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР