Твърде интересна таблица се появила в сирийския раздел на експозицията

...
Твърде интересна таблица се появила в сирийския раздел на експозицията
Коментари Харесай

Руският ЗРК „Панцирь” сваля в Сирия огромни израелски безпилотни самолети Heron

Твърде забавна таблица се появила в „ сирийския ” раздел на експозицията на Международния военнотехнически конгрес „ Армия-2017 ”, заяви интернет-изданието warfiles.ru. На нея е отразена статистиката на свалени 12 разнообразни летателни апарата в небето над Сирия от силите на Противовъздушна отбрана от 23 март до 6 юли т.г. Освен „ стандартните” реактивни балони на терористите, които постоянно се пускат към съветските войски, в таблицата са посочени американски и израелски БПЛА.

Най-голям интерес провокира израелският БПЛА Heron. Три такива апарата, произвеждане на израелската компания IAI, са унищожени на 9 април, 20 май и 6 юли. Всички те се насочвали да разузнават съветските войски, само че били свалени от ЗРК „ Панцир” с по една ракета на дистанции 14, 9 и 16 км на височини надлежно 6,7 и 4 км. Стрелбата е водена от позиционните региони на Противовъздушна отбрана в региона на Хмеймим, Тартус и Масяф.

Израел не е изразявал митинги пред Москва.

IAI Heron е безпилотен разследващ летателен уред за продължителни полети (до 50 часа) на междинни и огромни височини, носи до 250 кг електронно съоръжение и отбелязва цели за изтребители, вертолети и ракети. Размахът на крилото е съвсем 17 м., маса – над 1 звук. Единичната му цена е 10 млн $.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР