Твърде горещите партийни страсти не позволиха на кабинета да се

...
Твърде горещите партийни страсти не позволиха на кабинета да се
Коментари Харесай

Габровски: „Българската политика изгуби шанса си да търгне по нов път“ и още от кулоарите на парламента

Твърде горещите партийни пристрастености не разрешиха на кабинета да се осъществя, разяснява професор Николай Габровски. От думите на неполучилия поддръжка претендент за министър председател стана ясно, че той няма желание да бъде издиган за министър-председател при възможен трети мандат.

При връчването на втория мандат на Продължаваме промяната разновидността за сформиране на кабинет е държавно управление на малцинството, изясни съпредседателят на партията Асен Василев.

Професор Николай Габровски счита, че с днешното решение на Народното събрание българската политика е изгубила шанса си да търгне по нов път.

За да бъде допустимо сформиране на държавно управление с някой от идващите мандати е нужна структурата, която да поддържа възможен кабинет, уточни водачът на Български напредък Стефан Янев, давайки образец с коалиоционно съглашение. Той изясни решението партията му да поддържа Габровски, само че не и кабиента му.

Възможността да сформира кабинет с втория мандат ще получи втората политическа мощ Продължаваме промяната. Съпредседателят на партията Асен Василев изясни, че до ден-два ще бъдат финализирани диалозите с Демократична България.

Христо Иванов от Демократична България призна, че сполучливото осъществяване на кабинет с втория мандат е съвсем невероятно.

От Възраждане са безапелационни, че няма да беседват с Продължаваме промяната в търсене на разновидности за кабинет с втория мандат, уточни Костадин Костадинов.

Българска социалистическа партия не е обсъждала към момента никакви условия за поддръжка към втория мандат за сформиране на държавно управление, който се поставя на Продължаваме промяната. Корнелия Нинова изясни, че това ще се случи, когато левицата види какво ще предприеме групировката на Кирил Петков и Асен Василев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР