Твърде често ни се предлагат субпродукти или политически ГМО-та. Партиите

...
Твърде често ни се предлагат субпродукти или политически ГМО-та. Партиите
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Има риск България окончателно да се закове в периферията на Европа

" Твърде постоянно ни се оферират субпродукти или политически ГМО-та. Партиите си избират комфортни тематики за готовност на твърдия електорат, които нормално са димна завеса за неспособността да се намират работещи решения за действителните проблеми. Има доста образци: от плашилото “Еврозона ” – по какъв начин приемането на еврото ще ни лиши от народен суверенитет и ще срине стопанската система (при действителността, че нямаме парична политика поради Валутния ръб и левът е вързан с корав курс към еврото); до периодическата нервност на тематика “джендър идеология ” и трети пол.

 

Ако не се стартира неотложно изчерпателен диалог по всички великански провокации и не се образува дълготрайна национална политика, има риск България дефинитивно да се закове в периферията на Европа, без хоризонт за бъдещето. А какво ще е то зависи от това коя политическа вероятност ще надделее. "

 

Това съобщи някогашният президент на ПЕС Сергей Станишев на Форума за прогресивни леви решения, проведен от евродепутатите от Българска социалистическа партия.

 

Идеята на конференцията е да търси нов ляв път за България. Специални посетители на събитието са генералният секретар на ПЕС Джакомо Филибек, вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът Атанас Пеканов, министрите на правораздаването, земеделието и спорта Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева.

 

В София Ивент Център бяха знакови лица за левицата като водачите на АВБ и на Изправи се Румен Петков и Мая Манолова, водачът на Българска социалистическа партия - София Иван Таков, някогашните министри Ангел Найденов, Костадин Паскалев, Меглена Плугчиева, Емилия Масларова, някогашните депутати от левицата Валери Жаблянов, Атанас Мерджанов, Димитър Дъбов, Катя Николова, Кирил Добрев и от Национална движение „Симеон Втори" Деница Димитрова, някогашният водач на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов, знакови за левицата лица като проф. Искра Баева и проф. Васил Проданов. Тук бе и конституционалистът Наталия Киселова. Дойдоха и президентите на КНСБ и КТ " Подкрепа " Пламен Димитров и Димитър Манолов.

 

Станишев не пропусна и тематиката за положението на Българска социалистическа партия, като сподели: " Днес не можем без болежка да приказваме за положението на Българска социалистическа партия. В най-бедната страна на Европейски Съюз имаме слаба и все по-ретроградна левица – 10% от 240 народни представители. "

 

" Приказките за вътрешни и външни врагове, за конспирации са политически димки, които не могат да скрият невиждания отлив на доверие. Техническите хватки като хартиената бюлетина да вземем за пример, не могат да компенсират неналичието на безапелационни политики.
Лявото по формулировка не може да е консервативно. Цялата ни история е борба за смяна на обществото към прогресивно развиване в полза на болшинството ", сподели някогашният президент на ПЕС.
" Ако нашите предшественици бяха „ консервативни социалисти ” нямаше да се преборят за осемчасов работен ден, платени отпуски, пенсии и почтени условия на труд. А дамите и до през днешния ден нямаше да имат право на глас, да не приказваме за това да станат бизнесмени, министър председатели, пък даже и партийни водачи ", уточни Сергей Станишев, визирайки ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която през вчерашния ден от парламентарната естрада разкритикува форума, проведен от евродепутатите от Българска социалистическа партия.

Партията, която вкара България в Европейски Съюз, се отдалечи от европейската социалдемокрация и с единия крайник е лява, а с другия – при Орбан, посочи още Сергей Станишев, критикувайки консервативния курс на Корнелия Нинова.

 

Българска социалистическа партия бе хвърлена в съревнование по закостенял традиционализъм с извънредно десните на техен терен и резултатът е налице, безапелационен бе Станишев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР