Твърда убеденост, че ЦСКА-София ще построи нов стадион в Борисовата

...
Твърда убеденост, че ЦСКА-София ще построи нов стадион в Борисовата
Коментари Харесай

Адвокатът на "ЦСКА-София": Обществото, 1 млн. души и цяла София искат нов стадион

Твърда увереност, че " ЦСКА-София " ще построи нов стадион в Борисовата градина, изрази юристът на клуба на Гриша Ганчев - Станислав Трендафилов. Юристът участва на заключителното публично разискване на плана за нов обстоен организационен проект (ПУП) на най-големия парк в столицата предходната вечер в постройката на УАСГ в София. В сегашния вид на оферти Подробен устройствен план всички спортни уреди на територията на парка, в това число ст. " Българска войска ", може да бъдат единствено козметично ремонтирани, само че не и изцяло реконструирани.

" Нашият план остава обратно, в случай че е една основна част от парка, а и е важен обект освен за София, само че и за България, тъй като това е марката " ЦСКА " - уточни Трендафилов. - Професионалните организации не споделиха нищо за цялостната спортна инфраструктура. Не съм чул един сериозен мотив, някой да каже за какво пречи построяването на един нов стадион или цялостната реорганизация на остарелия - без излизане от чашата на настоящия. Такова нещо няма. Чуваме незадълбочено преосмисляне на мнението, че ще се позволи създаване на козирки за част от трибуните. Преосмисля се за реорганизация на това оборудване. "

От думите му се разбра, че " ЦСКА-София " ще упорства за смяна в заключителните текстове на бъдещия Подробен устройствен план, колкото и дълго време да отнеме това. Крайната цел е клубът да получи право да предприеме плануваните огромни строителни действия, тъй че възможният нов стадион да дава отговор на всички модерни условия на ФИФА и УЕФА. Като главен препъникамък се обрисува построяването на наложителния паркинг с потенциал за коли най-малко 10% от броя на седящите места на самия стадион, за което проектантите плануват прокопаване на тунели под Борисовата градина. Планира се оборудването да бъде с потенциал сред 22 000 и 25 000 фенове.

" ЦСКА не е притежател на парцела (б. р. - " Българска войска " и прилежащите терени са държавна благосъстоятелност и се ръководят от сдружението " Сердика спортни парцели ", чийто принципал е Министерството на младежта и спорта, а " ЦСКА-София " е ползвател с 10-годишен контракт за наем против 62 000 лева на месец, без ДДС). Работим с страната. Седим на една позиция с министър Кралев - разгласи Трендафилов. - От наша страна и сдружението притежател на оборудването е постъпило предложение за смяна на плана за Подробен устройствен план и считаме, че то трябва да бъде признато. Това може да се проточи с години. Виждаме този проблем. Едно вероятно преразглеждане на проекта много би забавило процеса на възможното създаване на стадиона. Борим се с всички юридически средства. Обществото стои зад нас, над 1 млн. души седят зад този план, цяла София... Всички седят зад този план. Ще се борим. Стадион ще има. Искаме да създадем стадион. Той е от голяма важност освен за София и парк " Борисова градина ", само че и за цялата страна, тъй като този стадион би приел мачове и на други български тимове от календарите на УЕФА и ФИФА. "

Все отново юристът на " ЦСКА-София " не изключи опцията клубът да потърси други местоположения за нов стадион, само че акцентира, че главното предпочитание на вложителите е той да бъде издигнат точно в Борисовата градина. Трендафилов не даде детайлности за възможното финансиране, единствено заяви, че става въпрос за интерес от чужбина.

" По принцип постоянно седи разновидността да се намерения за различен стадион, само че това е чисто капиталово решение - съобщи юристът. - С оглед, че това е домът и храмът, за нас не стои на дневен ред този стадион да го няма там. Няма подобен вид. Ще има стадион на мястото на настоящия стадион. Стадионът може да бъде издигнат не толкоз късно, само че предвид на процедурата, която дали преднамерено или ненарочно се развива по този метод, евентуално ще имаме усложнения. Но отново споделям - стадион ще има. Към този миг непознатите вложители са уверени, че ЦСКА е един международен план. Те знаят марката " ЦСКА ", която е позната и в Европа. Така че все още имаме тяхното желание и подготвеност да влагат. Не мога да ви отговоря какъв брой биха чакали. Дори този вложител да се отдръпне от нашия план, отново споделям: Стадион ще има. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР