Твърд привърженик на прогресивните идеи, щатът Калифорния реши да се

...
Твърд привърженик на прогресивните идеи, щатът Калифорния реши да се
Коментари Харесай

Калифорния е в центъра на борбата за определяне на противника на Тръмп

Твърд последовател на прогресивните хрумвания, щатът Калифорния реши да се върне в центъра на битката за президентския пост на Съединени американски щати тази година. Във вторник той ще каже тежката си дума за първичните избори на Демократическата партия, на които се дефинира претендентът, който ще се изправи против Доналд Тръмп през ноември, написа Франс прес.

През 2016 година най-населеният американски щат провежда първичните избори на Демократическата партия през юни, когато заровете от дълго време бяха хвърлени. Този път, с цел да може да работи в миг, когато се взема решение ориста на акцията, Калифорния преднамерено изтегли датата на гласуването за 3 март, известния " Супервторник ", в който ще вземат участие общо 14 щата.

'Калифорния ще бъде в действителност значима, с по-голям брой делегати на конгреса на Демократическата партия от който и да било различен щат. И фактът, че първичните избори в Калифорния се организират още веднъж в границите на " супервторника " я прави щат, който мнозина ще се пробват да завоюват ", съобщи пред Франс прес Крисчън Гроуз, политолог в Университета на Южна Калифорния в Лос Анджелис.

Обикновено калифорнийските гласоподаватели не са изключително мобилизирани, само че тази година имат чувството, че техните гласове в действителност могат да трансформират нещата. Пример за това е Питър Фишър, 44-годишен лабораторен механик.

Първичните избори на демократите разрешават " да се уверя, че моят глас ще бъде даден за претендент, който може да поведе страната в добра посока ", съобщи наскоро той пред Агенция Франс Прес на избирателен протест на Бърни Сандърс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР