Тв водещият Слави Трифонов публикува остър коментар срещу опрощаването на

...
Тв водещият Слави Трифонов публикува остър коментар срещу опрощаването на
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Уважаеми сънародници, плащайте! И на поповете, и на ходжите, ако кажат - и на пастафарианците

Тв водещият Слави Трифонов разгласява изострен коментар против опрощаването на задълженията на вероизповеданията. Защо ГЕРБ и Движение за права и свободи не заплатиха 8-те милиона задължения на Главното мюфтийство с партийните си дотации, които държат на влог, пита шоуменът. Той показва, че ГЕРБ имат спестени към 20 милиона лв., а Движение за права и свободи – към 5 милиона и че със тези пари двете партии умерено са можели да платят тези 8 милиона и да запазят етническия мир. Но... взеха решение да запазят мира между тях, като платим отново ние, акцентира Трифонов. Ето цялата му позиция по въпроса:
Имам въпрос към вас, уважаеми сънародници. Или по-точно към тези от вас, които събирате капачки за кувьози, които изпращате есемеси за болните деца, които си плащате почтително осигуровките и налозите, които спазвате законите. Та, вас попита ли ви някой дали желаете с вашите пари да платите и отговорностите на тези, които не събират капачки за кувьози, които не събират пари за болните деца, които не си заплащат осигуровките и налозите, които не съблюдават законите? Никой не ви попита, нали?
Ще платите, каквото ви кажат – и отговорностите на поповете ще платите, и отговорностите на ходжите ще платите. Ако ви кажат – дори и борчове на пастафарианците ще платите.
Сигурно сте чули, че от вашия джоб ще се платят отговорностите на Главното мюфтийство - над 8 милиона лв., насъбрани от неплатени налози и осигуровки на ходжите. Чули сте, само че не са ви питали.
Дали сте чули, че от през днешния ден етническият мир се пази с заплащане на пари и към този момент не е работа на службите, ДАНС, Министерство на вътрешните работи?
А дали сте чули, че към този момент вие ще плащате заплатите на свещениците и ходжите и тези заплати може да са колкото учителските?
Дали сте чули, че към този момент държавната годишна дотация за Главното мюфтийство ще е 6 милиона лв., в случай, че до момента общата дотация за всички вероизповедания в България беше към 5 милиона?
Дали сте чули, че Българската православна черква към този момент ще получава държавна дотация, забележете - сред 15 и 43 милиона лв. годишно?
А дали сте чували, че по Конституция „ религиозните институции са отделени от страната “? Нищо. По новия закон за вероизповеданията Мюфтийството и Православната черква ще получават по 10 лв. държавна дотация на набожен.
„ 10 лв. за поповете и ходжите е същото като 11 лв. за партиите, единствено че за поповете и ходжите “, би споделил класикът Валери Божинов.
Всъщност, въпросните отговорности на Главното мюфтийство бяха опростени, с помощта на гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи, и с помощта на обезпечения кворум от ПатрЕотите. (Отделен е върпосът може ли Народното събрание да опрощава борчове).
А за какво ГЕРБ и Движение за права и свободи не заплатиха 8-те милиона точно с партийните си дотации, които държат на влог? ГЕРБ имат спестени към 20 милиона лв., а Движение за права и свободи – към 5 милиона. Със своите 25 милиона ГЕРБ и Движение за права и свободи умерено можеха да платят тези 8 милиона и да запазят етническия мир.
Но... взеха решение да запазят мира между тях, като платим отново ние.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР