tv+ Обещанията вече не хващат дикиш, както казва народът. Това каза

...
tv+
Обещанията вече не хващат дикиш, както казва народът. Това каза
Коментари Харесай

Политолог: Изборите ще са трудни за ГЕРБ, може да загубят важни градове

 tv+ Обещанията към този момент не хващат дикиш, както споделя народът. Това сподели в сутрешното предаване на " Радио Пловдив " Точно през днешния ден " политологът проф. Александър Малинов във връзка идните локални избори в страната. Според него е значимо събитието, че откакто съвсем на всички места са отминали последните съвещания на общинските препоръки, на доста места не е бил изработен сериозен доклад на изтеклия мандат.

Защото обещанията постоянно се съпоставят с досегашните каузи. Нали въпреки всичко на всички места в изборите вземат участие политическите сили, а на доста места вземат участие и кметовете, които са управлявали до момента?

Добросъвестен доклад – с цифри и оценка за успеваемост няма, заключи професорът и съгласно него тъкмо по тази причина политическите обещания увисват във въздуха. Констатираме нежеланието на партиите добросъвестно да се регистрират, да вършат обществено притежание своите съществени стратегии, по-късно да регистрират осъществяването им и това води до загуба на доверие. Нека да не упрекваме хората, че не имат вяра в обещания – обещанията костват тогава, когато са подкрепени с каузи.

Малинов изрази съмнение освен в политиците, а и в организациите, които вършат социологическите изследвания, тъй като по думите му, доста от тях са ПР организации.

За страната е обикновено ГЕРБ да води – сподели той. Колко ще е преднината, обаче, е мъчно да се реши, тъй като за локалните избори, съгласно него, тя е условна. За Александър Малинов: Тези избори ще бъдат доста сложни и надалеч не толкоз безапелационни, колкото преди. Той сподели, че не е теоретично допустимо абсолютният максимум на последните парламентарни избори за ГЕРБ да се повтори в този момент.

По логиката на политическите процеси, ГЕРБ ще реализиран по-малко в този момент, ще изгубят няколко регионални града сигурно. Но най-голямата конспирация е в София и Пловдив.

Въпреки че прогноза, по думите му, за тях е доста мъчно да се даде: Според мен и в двата града обстановката на ГЕРБ е доста сложна и е доста евентуално да загуби и двата. Не един от двата, а и двата.

Ако ГЕРБ загуби София, съгласно професора, това ще окаже сериозен политически резултат върху страната. А за Пловдив Малинов напомни по какъв начин приключиха изборите преди 4 години – с дребна разлика с доста огромни подозрения за сериозни злоупотреби - и предвижда:

Просто на ГЕРБ си му е време да изгубят в Пловдив. Аз персонално мъчно бих могъл да си прекърша добросъвестността и да кажа, че Пловдив е един добре ръководен град. Не бих могъл.

Проф, Александър Малинов разяснява и обстановката в БНР:

" Саботаж не знам дали е. Истината е следната: някой извън, и то може да се разбере кой е, дори то се знае, само че не се произнася, упражнява напън върху генералния шеф на радиото. Това е абсурдът, и това е бойкот на едно високо държавно ниво. Защото този някой, с цел да реализира някаква цел, нарушава жестоко всевъзможни закони и правила. Друг е въпросът дали идния избор за основен прокурор няма да бъде засенчен от такива старания, които се хвърлят за постигането на задачата ".

Според професора: " Наистина би трябвало веднъж вечно да се изнесе боклука от мазето, тъй като освен националното радио, а и доста други институции и органи се ръководят  по този метод – прикрито, със закани и с напън ".

Той изясни и механизма: " Прокарва се една кандидатура против избрани задължения и по-късно стартира да се притиска този определен началник да  изпълнява към този момент други мръсни задания, както беше в тази ситуация с БНР ".

Според него, една анкетна комисия няма по какъв начин да се занимава със случая, тъй като би трябвало да проверява свои сътрудници от самото Народно събрание:

В Народно събрание седи индивидът, който директно е притискал генералния шеф на радиото. Как ще се получи това нещо? Как да имам вяра, че прокуратурата ще се раздвижи, когато явно натискът е обвързван с идното развиване на тези събития там, които са доста основни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР