Тузарския палат на скандалното семейство Николай Банев и съпругата му

...
Тузарския палат на скандалното семейство Николай Банев и съпругата му
Коментари Харесай

Извадиха на търг палата на Баневи с 2 басейна и хеликоптерна площадка /снимки/

Тузарския дворец на скандалното семейство Николай Банев и брачната половинка му Евгения в столичния квартал Бояна е пуснат на търг поради задължения. Частният правосъден реализатор Милен Бъзински търси близо 6 млн. лева за имението известно с еклектичния си жанр. Къщата с изключение на с големия си размер е известна и с това, че има два басейна и даже хеликоптерна площадка.
По документи парцела се води благосъстоятелност на „ Партнърс Комерс “ ООД, с шеф Николай Банев има отговорности към страната в размер на над 2 млн. лева В качеството си на шеф Банев има публикуван инспекционен акт от 2012 година на стойност 1 950 млн. лева
Ревизионният акт е за начислявано Данък добавена стойност на по този начин известната къща на Баневи, фиктивно употребена за корпоративна резиденция.
При обиск точно в имението в столичния кв. Бояна пък бяха открити огромни количества злато, скъпоценности и диаманти. Те били в специфична стая със специфична ключалка. Във въпросната стая са открити и истински документи за офшорните компании и сметки, които Баневи имат. Разследващите допускат, че по тях са постъпвали пари от източеното сдружение. Документите потвърждават, че Баневи са притежатели на избрани офшорни сдружения, а придвижването по сметките на тези сдружения следва да бъде проследявано, само че има доказателства, че това се е случвало, настояват от държавното обвиняване.
Баневи бяха арестувани на 26 октомври т.г. на летището в Ница откакто за тях бе издадено в България европейска заповед за арест. Те ще дават отговор пред Темида за приватизирането, източването и довеждането до банкрут на цех „ Полимери “.
Разследващите имат данни и за източването от тях на други компании. Преди два месеца в спецпрокуратурата получили сигнал от Главна дирекция „ Национална полиция “, формирано е досъдебно произвеждане. Делото е за незаконно съдружие в интервала 2009 – 2018 година Баневи са упрекнати с изключение на за сдружението и за заграбване и данъчни закононарушения в интервала 2010-2011 година, като общият размер на присвоеното имущество е над 1,5 млн. лева, а общият размер на вредата за хазната е над 500 000 лева, заяви един от наблюдаващите прокурори Мария Дойчева. В някогашен офис на сдружения на Баневи във Варна са открити документи, които те съумели да скрият от синдика, който влезнал в „ Полимери “ през 2012 година От прокуратурата прецизираха, че откакто се срещнат с всички документи, ще разширят повдигнатите обвинявания. „ Елма “ Троян е било било източено преди „ Полимери “ и също нарязано за скрап, преди да бъде оповестено в неплатежоспособност.
Заводът в Костенец не е бил нарязан за скраб, а продаден на КТБ през 2012 година „ Полимери “ е бил източен по 2 схеми. Заводът бе най-големият на Балканите за химическа промишленост и е имал развити пазари в чужбина. Едната скица е, че на купувачите на артикули било казвано да внасят парите не по сметката на компанията, а по други сметки в сдружения, следени от Баневи. Вторият метод бил взимане на ръка на пари от касата на „ Полимери “, за което има свидетелски показания.
Фирмата не развива дейна комерсиална активност от 2010 година, само че до 2012 година е имала минимална активност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР