Турция, засегната от най-опустошителните горски пожари в историята си, започна

...
Турция, засегната от най-опустошителните горски пожари в историята си, започна
Коментари Харесай

Хаштагът #HelpTurkey сблъска противници и поддръжници на Ердоган

Турция, наранена от най-опустошителните горски пожари в историята си, стартира яростна дискусия в обществените мрежи, съобщи Франс прес.
Хаштагът " Помогнете на Турция " (#HelpTurkey) докара до конфликти сред съперници и поддръжници на президента Реджеп Тайип Ердоган в " Туитър ".

Турският президент, изправен пред една от най-големите рецесии по време на ръководството си, наподобява засегнат от концепцията, че страната му може да има потребност от помощ. " В отговор на това може да се каже единствено едно: Силна Турция ", съобщи Ердоган, като дефинира постовете с хаштага " Помогнете на Турция " като " неистина, популяризирана от Европа, Америка и някои други места ".

Прокуратурата разгласи, че ще изследва дали тези постове целят " основаване на боязън, безпокойствие и суматоха измежду популацията, както и да унизят турското държавно управление ", а медийните регулационни органи предизвестиха, че може да наложат санкция на малките екрани, които не престават да излъчват директно фрагменти от пожарите и да разгласяват материали, " предизвикващи боязън и притесняващи популацията ".

Правителството счита, че хаштагът се популяризира от подправени сметки, употребявани за манипулиране на публичните медии.
Ердоган разгласи, че ще внесе през октомври в Народното събрание нов закон за регулация на обществените мрежи. Експертът по цифрово право Яман Акдениз обаче показва подозрение по отношение на обяснението за подправените сметки.

" Докато полемиката оживява обществените мрежи, пожарите не престават в същинския живот ", акцентира той. " В действителността нашата държавна машина има съществени проблеми с действието и без подозрение ще вкара ново закононарушение, а по-късно нов закон за дезинформацията, за да принуди да мълчат сериозните гласове в обществените мрежи ", прибавя той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР