Турция започна военна операция в Сирия, която кръсти Маслинова клонка.

...
Турция започна военна операция в Сирия, която кръсти Маслинова клонка.
Коментари Харесай


Турция започна военна операция в Сирия, която кръсти Маслинова клонка. Операцията, чието име т

Турция стартира военна интервенция в Сирия, която кръсти " Маслинова клонка ". Операцията, чието име би трябвало да символизира подаването на ръка за мир, е ориентирана против кюрдските Сили за отбрана на народа (СЗН).

Командването на въоръжените сили на Турция разгласи, че интервенцията е почнала публично в 16.00 часа българско време и че целта ѝ е гарантиране на сигурността на турската граница и стабилността в целия близкоизточен район, оповестява БНР.

Турският министър председател Бинали Йълдъръм заяви, че в интервенцията вземат участие и бойни самолети, които са бомбардирали позиции на кюрдите в региона на Африн в сирийската провинция Алепо.

Анадолската организация заяви, че натам напредват сухопътни сили на подкрепяната от Анкара Свободна сирийска войска.

Сирийската кюрдска милиция удостовери (СЗН), че турски военни самолети са бомбардирали северозападния сирийски град Африн и няколко села в региона, съобщи Ройтерс.

При въздушните удари са били ранени хора, само че към този момент не е ясно тъкмо какъв брой, сподели представител на СЗН. Той означи, че към този момент няма конфликти сред турски военни и кюрдски бойци, а " единствено престрелки " в покрайнините на окръг Африн.

По-рано почитан представител на турските управляващи заяви, че военни самолети на страната са поразили позиции на подкрепяните от Съединените щати СЗН в Африн през днешния ден.

Turkish warplanes bomb Afrin in northern Syria ahead of Turkey’s ground operation against US-backed Kurdish forces@anadoluajansi pic.twitter.com/7zlCdOvO92
— Press TV (@PressTV) January 20, 2018
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР