Турция започна репатрация на бойци от Ислямска държава. 11-те френски

...
Турция започна репатрация на бойци от Ислямска държава. 11-те френски
Коментари Харесай

11-те френски граждани, които Турция ще експулсира, са предимно жени

Турция стартира репатрация на бойци от " Ислямска страна ". 11-те френски жители, които Турция ще експулсира, са най-вече дами, оповестява Франс прес. При влизането си във Франция те ще бъдат неотложно задържани и изправени пред арбитър, според протокола " Казньов " от 2014 година Този контракт за полицейско съдействие сред Париж и Анкара разрешава залавяне още при идване на джихадисти от Сирия, които се връщат през Турция.

Съд в Нидерландия постанови, че страната би трябвало да помогне за репатриране на децата на дами, включили се към " Ислямска страна " в Сирия, само че държавното управление няма ангажимент към майките. Случаят е импортиран от юристите на 23 холандски екстремистки и техните 56 деца за връщането им в Нидерландия от център на задържане в Северна Сирия.

Репатриране на задграничните ислямисти от понеделник разгласи предходната седмица турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу. Той не уточни съответни страни и се обърна към цяла Европа, без значение дали депортираните са с отнето поданство.

Сюлейман Сойлу, министър на вътрешните работи на Турция: Те са ваши хора, правете с тях каквото желаете.
Турската атака в Сирия против кюрдска милиция през октомври повдигна въпроси за ориста на арестуваните екстремисти под кюрдски надзор. Според президента Ердоган в турски затвори се намират над 1200 ислямисти, в Северна Сирия са били хванати 287. Според турската държавна телевизия Анкара желае да върне в Европа към 2500 ислямисти. 813 се намират в 12 центъра за депортация на турска територия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР