Турция започна и наземна операция в Северна Сирия, след което

...
Турция започна и наземна операция в Северна Сирия, след което
Коментари Харесай

Турци и кюрди се бият в Сирия, цивилните бягат

Турция стартира и наземна интервенция в Северна Сирия, след което нейните войски са влезнали в контакт с кюрдски въоръжени сили в граничните региони на запад от град Камишли (680 км от Дамаск), предава TACC.
Според локални медии в борбата се употребява бойно оръжие и гранатомети. Артилерията на турската войска, след къса пауза е възобновила обстрела на западната и източната местност на Камишли, който е административен център на самопровъзгласилата се кюрдска автономност.
По-рано турските военновъздушни сили направиха набези, а по-късно техни войски нападнаха 20 защитни линии на кюрдските формирования в Североизточна Сирия.
Според информацията, нападателните дейности на турските войски са довели до разрушаването на водната кула в един от ударените градове. Местните управляващи обявиха, че екипите за ремонт незабавно са изпратени на мястото на оборудването, което доставя питейна вода на 2 млн. поданици. Според информацията са нанесени съществени вреди и на локалния язовир.
По-рано беше обявено, че цивилните са напуснали граничните градове Рас ал Айн и Тел Абиад, покрай които в този момент са съсредоточени огромни сили на турските войски и сирийската въоръжена съпротива. Жителите отпътуват за прилежащите селища, където са основани приемни центрове за бежанци.
Според кюрдските източници по време на бомбардировките и обстрелите, извършени от турски войски, 7 кюрдски бойци са били убити, а ранени са били 16. Убити са още двама цивилни, а 20 други са ранени в следствие от военните дейности.
По-рано Анкара разгласи началото на интервенция " Източник на мир ", чиято цел е основаване на зона за сигурност, където съгласно Анкара да бъдат заселени сирийските бежанци в Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР