Турция взе решение за спиране на всички влакови междуградски транспортни

...
Турция взе решение за спиране на всички влакови междуградски транспортни
Коментари Харесай

Нови сурови мерки в Турция срещу COVID-19

Турция взе решение за прекъсване на всички влакови междуградски транспортни връзки. Ограничават се и вътрешните полети в страната, откакто през вчерашния ден броят на смъртните случаи доближи 92. Потвърдените случаи на заразяване с ковид в югоизточната ни съседка са 5 700.

От през днешния ден до второ разпореждане турските държавни железници приключват междуградските пътувания. Ще продължат да действат вътрешноградските железници в Истанбул и Анкара. Минута преди среднощ тази вечер в действие ще влезе и ограничаване за вътрешните полети.

Ще се правят автобуси единствено до 14 от общо 30 от огромните общини в Турция – градове с най-малко 750 000 души население. Ще продължат обаче товарните полети.

От 17 часа през днешния ден пътуващите с рейсове и самолети ще би трябвало да се снабдят преди пътуването със специфични позволения от регионалните управи на градовете.

Турският министър на превоза и инфраструктурата Мехмед Джахит Турхан беше сменен с президентски декрет, оповестен в турския формален вестник рано тази заран. Неговото място ще заеме Адил Караисмаилоглу, който е инженер по обучение. Това е първа промяна в сегашния турски кабинет.

Турция приключва всички интернационалните полети - това беше една от ограниченията, оповестени от турския президент Реджеп Тайип Ердоган през вчерашния ден късно вечерта. На специфична конференция в Анкара той оповести и основаването на Съвети по пандемията във всички области в страната, и ограничавания на междуградските автобусни транспорти.

Частният и държавният бранш ще ползват системи за гъвкава работа и с най-малък личен състав. Забранява се и събирането на групи хора в паркове, крайбрежни алеи и провеждането на пикници.

Поне 12 обитаеми места в страната са сложени под карантина.

Междувременно министерството на правораздаването удължи с две седмици възбраната за свиждания в пандизите като предохранителна мярка против навлизане на болестта измежду лишените от независимост.

Банките намалиха лихвите по кредитните карти, с цел да облекчат затруднените с заплащанията на вноските си консуматори.

Кметът на Анкара Мансур Яваш разпореди прекъсване на отчитането на апаратите и издаването на сметки за комуналните услуги.

Вчера беше неразрешено на медицинския личен състав в държавните и частни лечебни заведения да подава оставка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР