Турция води убедително пред България за новия завод на германския

...
Турция води убедително пред България за новия завод на германския
Коментари Харесай

Фолксваген клони към Турция, но все още смята политическия риск

Турция води безапелационно пред България за новия цех на немския авто тръст " Фолксваген " (Volkswagen). Избраното мястото е покрай Измир - второто най-голямо пристанище в южната ни съседка. Решението е било взето на съвещание на борда на шефовете в четвъртък и е препоръчано персонално от ръководителя на концерна Херберт Дийс, оповестиха немски медии.

Плановете към този момент са ясни, само че решението не е финализирано. Причината - предстоят договаряния със синдикатите, които също би трябвало да го одобрят, обясни български държавен източник пред Mediapool. Говорител на концерна, представен от Дойче веле, също оповестява, че проектите са конкретизирани, само че не и финализирани.

Според авторитетното немско бизнес издание " Ханделсблат " това се чака да стане доникъде на август, само че към този момент е ясно, че везните клонят към Турция. Причината – турската оферта е със стотици милиони евро по-изгодна от българската.

Преди това немското профилирано издание Automobilwoche заяви, че " Фолксваген " възнамерява да построи новия си цех край турския град Измир. Управителният съвет на концерна е взел решението под напън на Катар, който има към 17% от акциите на " Фолксваген ", написа профилираното издание.

Инвестиция от най-малко 1 милиарда евро
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР