Турция винаги е била глас на справедливостта и съвестта в

...
Турция винаги е била глас на справедливостта и съвестта в
Коментари Харесай

Ердоган: Анкара защитава основните ценности на Запада, противопоставяйки се на геноцида в Газа

Турция постоянно е била глас на справедливостта и съвестта в интернационалните връзки, защитавайки главните полезности на западното общество, като се опълчи на геноцида в линията Газа. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление за гръцкия вестник „ Катимерини “ преди формалното си посещаване в Атина на 7 декември, оповестява ТАСС.

Турският водач беше запитан за сериозното му отношение към позицията на Запада и Израел по отношение на обстановката в линията Газа и дали Анкара в тази ситуация принадлежи към западния лагер. „ Турция се причисли към НАТО дружно с Гърция преди 71 години “, отговори Ердоган. - Както е известно, критерият за принадлежност към Запада или към Европа не е участието в Европейския съюз. Освен това в подтекста на връзките с Европейски Съюз, които датират от 1963 година, ние сме страна в същия митнически съюз и имаме статут на претендент. В това отношение Турция със своето демократично устройство и полезностите, които пази, има извънредно доста общо със страните членки на Европейски Съюз и НАТО. Тя е и един от създателите на доста по този начин наречени западни интернационалните организации, изключително на Организация на обединените нации и Съвета на Европа. Винаги сме били гласът на верните решения, справедливостта и съвестта в интернационалните връзки “.

„ Реакцията на Турция на несправедливостта и нечовешкото отношение, понесено от палестинския народ, и фактът, че не се стесняваме да подлагаме на критика Израел за дейностите му, които очевидно нарушават интернационалното право, интернационалното филантропично право и човешките права, са естествени “, продължи Ердоган. - Като се има поради, че доста западни страни през днешния ден от ден на ден заемат сходни позиции, осъществяването на такова морално обвързване от страна на Турция по въпроса за Палестина не може да сложи под въпрос „ дали тя принадлежи на Запада или не “. Вместо да се разисква ориентацията и позицията на Турция, това, което би трябвало да се прегледа, е фактът, че някои западни страни от време на време могат да подценен полезностите, които мощно пазят. Мълчанието за варварството в линията Газа е най-яркият образец за това. Всъщност, като се противопоставяме на геноцида в Газа, ние също по този начин пазиме главните полезности на западното общество. "

Ердоган акцентира, че „ в Газа се нарушават главните права на хора от всички възрасти, даже на бебета, които са още в люлките си “. „ Мълчанието пред лицето на груби нарушавания на човешките права, систематична окупация на земи и домове на хората, неуважение на правата на благосъстоятелност на хората и отнемане от правото на палестинците да дефинират личното си бъдеще, къде е всичко това в полезностите на западната цивилизация? Съвместими ли са бомбардировките на лечебни заведения, офанзивите против учебни заведения, бежански лагери, пазари и убийствата на цивилни със западните полезности? Дали призоваването на хората в линията Газа да „ отидат на юг “ и бомбардирането на тези, които се насочват къмтам, е позиция, възприета от Запада? Сега аз запитвам Турция или страните, които съзнателно мълчат за всичко това, принадлежат ли на Запада? “, попита турският президент.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР