Турция възнамерява да направи сериозни инвестиции в блокчейн технологиите и

...
Турция възнамерява да направи сериозни инвестиции в блокчейн технологиите и
Коментари Харесай

Турция възнамерява да създаде своя собствена криптовалута

Турция има намерение да направи съществени вложения в блокчейн технологиите и да показа своя лична криптовалута, оповестява Coindesk. Плановете за лична криптовалута, както и построяването на инфраструктурата към нея са част от тактика за интервала 2019 – 2023, който цели възстановяване на локалната стопанска система. В специфичния документ, импортиран в турския парламент при започване на тази седмица се акцентира, че въпросната криптовалута, която ще бъде издавана от локалната централна банка ще се употребява в транспортния и митническия бранш. Що се отнася до блокчейна, то той се загатва, като мотор в развиването на области, като изкуствения разсъдък и обвързваните движимости – сфери, които се чака да подобрят доста предоставяните от страната публични услуги.

Coindesk припомнят, че турските банки работят от дълго време с криптовалути, само че това става в изискванията на строги правила и регулации.

„ Малко са детайлностите към препоръчаната криптовалута, които са известни, само че страната обмисля концепцията за народен цифров актив или така наречен Turkcoin най-малко от началото на 2018. Според материали оттогава, концепцията принадлежи на законодателят Ахмет Кенан Танрикюлю, заместник-председател на Партията на националистическото деяние и някогашен министър на промишлеността на Турция “, написа Дениъл Кун от CoinDesk.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР