Турция, въз основа на постигнатите споразумения с Русия и Украйна,

...
Турция, въз основа на постигнатите споразумения с Русия и Украйна,
Коментари Харесай

Турция ще купува украинско и руско зърно на по-ниски цени

Турция, въз основа на постигнатите съглашения с Русия и Украйна, ще може да закупува зърно, което ще се транспортира по море на по-ниски международни цени. По този метод тя ще може да задоволи потребностите си от зърно при по-благоприятни условия от други страни, заяви в неделья вестник Sabah, на който се базират непознатите медии.

Според Юнус Кълъч, началник на комисията по земеделие на турския парламент, „ и двамата министри (от Русия и Украйна) дадоха обещание устно, че Турция ще получи преимущества за цените на зърното и покупките му ", подписани на 22 юли в Истанбул.

„ Благодарение на това ще можем да купуваме и зърно за следващ експорт ", сподели депутатът в изявление за вестника. „ Разбира се, те (Русия и Украйна) сами ще дефинират страните на доставки, техните размери и цени на зърното. Турция, съгласно подписания документ, е поела ролята на секретариат и в търговията си с други страни ще извършва функционалности, сравними с задгранични представителства ", означи парламентаристът.

В Истанбул на 22 юли беше подписан пакет от документи за решение на казуса с доставките на хранителни артикули и торове на международните пазари.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР