Турция въвежда от днес защитни мита за вноса на редица

...
Турция въвежда от днес защитни мита за вноса на редица
Коментари Харесай

Турция въвежда мита за вноса на стоки от САЩ в отговор на политиката на Вашингтон


Турция вкарва от през днешния ден защитни мита за вноса на редица артикули от Съединени американски щати – от коли до слънцезащитни кремове, в отговор на политиката на Вашингтон, касаеща налагането на мита за вноса на стомана и алуминий, оповестява организация Associated Press (АР).

Според документите, подадени от Турция в Световната комерсиална организация, страната счита да получава за сметка на митата сума от порядъка на 267 млн. $ годишно, като тази сума е равна на тази, за която претендира Съединени американски щати за въведените от нея забранителни мита за турската стомана и алуминий. АР отбелязва, че Турция внася от Съединени американски щати артикули за сума от порядъка на 1,8 милиарда $. Турция доставя в Съединени американски щати стомана и алуминий на стойност от 1,1 милиарда $.

По-рано министърът на стопанската система на Турция Нихай Зайбекчи съобщи, че турската страна е последовател на дейни и рационални търговски връзки със Съединени американски щати, основани на реципрочност, само че и с схващане, че тази почтеност не може да е едностранна.

През месец март президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи за въвеждане на мита за импорт на стомана и алуминий от 25 % и надлежно 10 %. Турция не е получавала от Съединени американски щати правото на краткотрайно изключение.

Очаква се също по този начин от 22 юни да влязат в действие европейските мита за импорт на американски артикули за сумата от 2,8 милиарда евро.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР