Турция въвежда допълнителни, още по-строги мерки за карантина, за да

...
Турция въвежда допълнителни, още по-строги мерки за карантина, за да
Коментари Харесай

Турция забрани и на младите за излизат навън

Турция вкарва спомагателни, още по-строги ограничения за карантина, с цел да спре разпространяването на ковид в страната, който към този момент лиши живота на 425 души, а 20 921 са инфектирани.

Към възбраната за излизане на открито на хората над 65 години се прибави още една възрастова група. В идващите 15 дни се не разрешава излизането на открито на младежи под 20 години, т.е. родените след 1 януари 2000 година.За всички жители на страната се вкарва наложително носене на маски в местата с огромни скупчвания на хора, в това число в супермаркетите, на пазарите и на работните места, заяви Българска телеграфна агенция.

За тези, които не съблюдават наложената към този момент мярка за три крачки разстояние при извършване на покупки или в публичния превоз, ще се постановат санкции до 5 хиляди лири.

Мерките бяха огласени от президента Реджеп Ердоган в телевизионно послание към нацията. Вече е неразрешено влизането и излизането на коли в Истанбул и 29 огромни общини на страната, както в и черноморският град Трабзон. Влизането или излизането в тези градове ще става единствено със особено позволение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР