Турция въведе ново попълнение в своя флот от безпилотни летателни

...
Турция въведе ново попълнение в своя флот от безпилотни летателни
Коментари Харесай

Турция представи собствен товарен дрон

Турция вкара ново попълнение в своя флот от безпилотни летателни апарати (БЛА) - товарен дрон, съобщи изданието Анюз.


Товарният безпилотен летателен уред на Turkish Aerospace Industries (TAI) беше показан с горделивост в Париж, наблягайки напредъка на Турция в тази област.

Турската отбранителна индустрия се е фокусирала доста върху товарните безпилотни летателни апарати.

Както частният, по този начин и общественият бранш имат дейни планове от 2019 година насам, които в този момент се материализират.

Този товарен безпилотен летателен уред е съвършен образец за това, защото е основан да стане извънредно значим във военната логистика, изключително в регионите, изправени пред логистични проблеми.

Първоначалната версия, изложена като дребен модел, е проектирана да носи потребен товар до 50 кг, което разрешава превозването на скъпи доставки като оръжия, муниции, гориво, съоръжение и хранителни запаси.

Този товарен безпилотен летателен уред е построен гъвкаво, бързо и с високи равнища на сигурност, като се прибавя към откритата инфраструктура, употребена в други въздушни платформи на TAI.

Включени са и подсистеми от предходни модели БЛА, като ANKA-2, Aksungur и ANKA-3, което допуска сходен метод в автопилота и авиониката.

Настоящата му версия наподобява компактна, макар че главната му цел е бързо постигане на целеви места и осъществяване на маневрени придвижвания, макар лимитираното време за престой във въздуха.

Очаква се да бъде конструирана и по-голяма версия.

Конструкцията му разрешава да носи разнообразни типове потребен товар, в това число камери и евентуално друго съоръжение като радари или муниции, което му дава опция за приложение както във военни, по този начин и в цивилен сюжети.

Използването на товарни безпилотни летателни апарати може да се приложи да вземем за пример в медицината. По сходен метод във високорискови или наранени от бедствия региони тези БЛА могат да доставят доставки, до които другояче би било мъчно да се доближи по суша.

Цената също е фактор, който би трябвало да се вземе поради при разполагането на БЛА, защото Турция разчита най-вече на по-скъпи хеликоптери за гореспоменатите дейности.

Анкара прави забележителна крачка към бъдещото полесражение посредством разполагането на тези безпилотни летателни апарати, решавайки провокациите, свързани с доставките и прехвърлянето, благодарение на безпилотни платформи.

Не е оповестено публично изказване по отношение на консолидираното на товарния безпилотен летателен уред TUSAŞ, провежданите проби демонстрират, че напредъкът е бърз. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР