Турция твърди, че три милиона биха могли да се върнат

...
Турция твърди, че три милиона биха могли да се върнат
Коментари Харесай

Ердоган: 3 млн. сирийци могат да се върнат в безопасната зона

Турция твърди, че три милиона биха могли да се върнат в безвредна зона в северна Сирия, заяви Военновъздушни сили. Турция е дом на повече от 3,6 милиона сирийци , които са избягали от гражданската война
Турският президент съобщи, че до три милиона сирийски бежанци могат да се върнат в страната си, с цел да живеят в " безвредна зона " на север, съобщи БГНЕС.
Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че зоната - която към този момент се основава в съдействие със Съединени американски щати - би трябвало да бъде разширена, с цел да бъде реализирана задачата.
Коментарите на Ердоган пристигнаха след диалози в Анкара с президентите на Русия и Иран, Владимир Путин и Хасан Рухани.
По-рано този месец Турция предизвести, че може да отвори още веднъж границите си за влизане на сирийските бежанци в Европа, в случай че не получи по-голяма интернационална поддръжка за „ безвредната зона “ в северна Сирия.
Турция е хазаин на повече от 3,6 милиона сирийци, които са избягали от гражданската война, която стартира през 2011 година
Съгласно съглашението от 2016 година с Европейски Съюз Турция наложи по-строг надзор, с цел да ограничи потока на мигранти и бежанци към Европа.
Сделката включваше заричане на Европейски Съюз да даде 6 милиарда евро помощ за Турция за настаняване на сирийски бежанци.
Ердоган се оплака, че единствено 3 милиарда евро са били предоставени до момента, макар че Европейски Съюз споделя, че са обезпечени 5,6 милиарда евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР