Турция спира всички международни полети. Това обяви президентът Реджеп Ердоган,

...
Турция спира всички международни полети. Това обяви президентът Реджеп Ердоган,
Коментари Харесай

Турция с крайни мерки: Спира всички международни полети заради коронавируса

Турция стопира всички интернационалните полети. Това разгласи президентът Реджеп Ердоган, представен от международните организации.

"Всички интернационалните полети са спрени. Придвижването сред градовете би трябвало да става с разрешението на локалните управляващи ", добави той.

Ердоган прикани съгражданите си да се подложат на доброволна карантина.

В Турция единствено за денонощие бяха доказани 1196 нови случая на инфектирани с коронавиру с, съобщи „ Дейли Сабах”, базирайки се на публична информация на управляващите.

Здравният министър Фахреттин Коджа съобщи, че през последното денонощие са били направени 7286 теста, от които позитивните са 1196. Така общият брой на инфектираните в южната ни съседка доближи 3629.

До момента е доказана гибелта на 75 души. Властите в Анкара още веднъж приканиха популацията да остане вкъщи. Вътрешният министър Сюлейман Сойлу съобщи, че в огромните градове като Истанбул, Анкара и Измир хората като цяло съблюдават изолацията, само че не по този начин стоят нещата в някои елементи на Анадола.

В телевизионно послание към нацията, президентът Реджеп Ердоган прикани популацията да съблюдава дисциплинираност. Той даже направи прогноза, че до „ 2-3 седмици” Турция може да се оправи с разпространяването на ковид. Тенденцията обаче сочи в противоположна посока.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР