Турция ще започне процеса по ратифивкация на членството на Финландия

...
Турция ще започне процеса по ратифивкация на членството на Финландия
Коментари Харесай

Турция започва процедура по ратификация на членството на Финландия в НАТО 


Турция ще стартира процеса по ратифивкация на участието на Финландия в НАТО, сподели в петък турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс. Той изрази вяра, че цялата процедура ще бъде приключена до изборите през май.

" Това сигурно е доста значимо за цяла Финландия ", сподели финландският президент Саули Нинистьо след среща с турския си сътрудник.

В началото на март с голямо болшинство кандидатурата на страната за участие в НАТО.

Няколко месеца след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари предходната година, Финландия подаде молба за присъединение към НАТО. Същото направи и Швеция. 30-те страни членки на Алианса за приемане на двете страни през предишния юли.

Финландия има 1300-километрова граница с Русия и до момента разчиташе само на личните си въоръжени сили за отбрана.

Новите членове на НАТО би трябвало да бъдат утвърдени от всички страни в Алианса. Хелзинки и Стокхолм към момента не са получили единодушието на Турция и Унгария.

Засега кандидатурата на Швеция остава бликирана от Турция, която я упреква, че укрива хора, които Анкара счита за членове на терористични групи.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук форум
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР