Турция ще започне операции в североизточна Сирия след две седмици,

...
Турция ще започне операции в североизточна Сирия след две седмици,
Коментари Харесай

Анкара се готви за операция в Сирия

Турция ще стартира интервенции в североизточна Сирия след две седмици, в случай че дотогава не се реализира съглашение със Съединени американски щати за зона за сигурност, съобщи турският водач Реджеп Тайип Ердоган.
По-рано в Анкара завършиха турско-американските договаряния за основаване на зона за сигурност, съобщи БГНЕС.
Според турското министерство на защитата Анкара и Вашингтон реализираха съглашение за основаването на координационен център за взаимни интервенции и плануваната зона за сигурност в Северна Сирия . Официален Дамаск изрично се опълчи на това съглашение, защото съгласно сирийското държавно управление това е груба офанзива против суверенитета и териториалната целокупност на Сирийската арабска република и жестоко нарушаване на правилата на интернационалното право и Хартата на Организацията на обединените народи.
" Работата ни със Съединени американски щати по зоната за сигурност би трябвало да завърши допустимо най-скоро. Ако няма резултат след две седмици, ние ще осъществим проекта си за деяние в тази зона ", сподели Ердоган, говорейки в Анкара.
Той добави, че значими решения са взети на тристранната среща на върха Русия-Турция-Иран за Сирия в Анкара в понеделник. " Основното е, че ние придадохме нова динамичност на политическия развой. Съставът на конституционния комитет беше утвърден, всички разлики бяха решени. Разменихме отзиви по отношение на обстановката в Идлиб, по какъв начин да предотвратим нова вълна от бежанци ", добави турският президент.
Разговорите сред президентите на Руската федерация, Турция и Иран Владимир Путин, Тайип Ердоган и Хасан Рухани в понеделник в Анкара бяха пета среща на ръководителите на страните поръчители на процеса в Астана за поощряване на сирийското споразумяване. В резултат на тези срещи бяха реализирани съответни ограничения за възстановяване на филантропичната обстановка и усилване на политическия развой във страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР