Турция ще разреши ограничен брой вътрешни полети от понеделник, съобщи

...
Турция ще разреши ограничен брой вътрешни полети от понеделник, съобщи
Коментари Харесай

Турция възобновява вътрешните полети

Турция ще позволи стеснен брой вътрешни полети от понеделник, заяви в документално изказване министърът на превоза и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу. Първият полет от Истанбул до Анкара ще бъде последван от полети до Измир, Анталия и Трабзон.

Преди да пътуват с рейсове, влакове или самолети, пасажерите би трябвало да получат код, който удостоверява, че не са заболели и не са били в контакт със инфектирани лица. Кодът се получава посредством мобилно приложение на здравното министерство.

Двете летища в Истанбул и аерогарите Анкара, Анталия, Измир и Трабзон са получили хигиенични документи. Новите правила на Главната дирекция за гражданска авиация плануват в летищата да се позволяват единствено пасажерите, те да носят маски, да се съблюдава обществена отдалеченост при чекирането и инспекциите за сигурност.Полетите и придвижването на високоскоростни влакове бяха спрени на 28 март.

Турските авиолинии ще възобновят вътрешните си полети от 4 юни, четвъртък, а интернационалните - от 10 юни. Първоначално те ще летят до 19 страни.

Също по този начин от понеделник отпадат и възбраните за влизане и излизане в 15 области, в които ограничаването към момента е в действие. С това се възвръща свободното автомобилно придвижване в цялата страна. Кафенета, заведения за хранене, паркове, фитнес зали и музеи още веднъж ще могат да отворят порти, разгласи в послание към нацията президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган след държавно съвещание в четвъртък.

До момента в Турция по публични данни 4489 души са умряли от Covid-19, дейните случаи в страната са към 32 000.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР