Tурция ще разположи в Сирия ПВО системи с малък и

...
Tурция ще разположи в Сирия ПВО системи с малък и
Коментари Харесай

Турция поставя нови ПВО системи в Сирия, ЕС с условие към Ердоган

Tурция ще разположи в Сирия Противовъздушна отбрана системи с дребен и междинен обхват, създадени от турски компании.
Поради възходящата ескалация на напрежението в сирийската провинция Идлиб, в Сирия турските военни ще разположат през идната седмица Противовъздушна отбрана системата с дребен обхват HİSAR-A. В напълно скоро време по-късно в Сирия ще бъде трансферирана и системата със междинен обхват HİSAR-O.
Двете Противовъздушна отбрана системи са създадени от фирмите ASELSAN и ROKETSAN.
Двете системи ще са на бойното поле като част от интервенцията „ Пролетен щит “, стартирана предходната неделя в северозапдната сирийска провинция Идлиб.
Понастоящем турските елементи в Сирия разполагат единствено с Противовъздушна отбрана системата с дребен обхват Korkut, която може да изстрелва 1100 снаряда в минута и да поразява цели на разстояние до 4 км.
Европейският съюз пък изиска Турция да спре мигрантския напън по границата с Гърция, стана ясно от изявлението на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Припомняме, че през вчерашния ден турският президент Ердоган още веднъж изиска от НАТО „ съответна поддръжка “ за Сирия. Изявлението му пристигна след срещи с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел,
„ Събитията на гръцко-турската граница наподобяват като политически стимулиран напън по външната граница на Европейски Съюз “, сподели още тя, представена от Ройтерс. „ Намирането на решение на обстановката е невероятно без преустановяване на този напън по границата ", съобщи Урсула фон дер Лайен.
Фон дер Лайен увери, че съглашението сред Европейски Съюз и Турция остава в действие след срещата с Ердоган. Ще бъде основана взаимна група отпред с висшия представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел и министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, която ще обяснява по какъв начин се ползва то, заяви ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, който беше хазаин на срещата в Брюксел.
Европейски Съюз до момента не е предложил поддръжка за турските интервенции. НАТО също по-рано се разграничи от турските дейности в региона. Генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг съобщи след срещата с Ердоган, че организацията към този момент е вложила над 5 милиарда $ в Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР