Турция ще разкрие всички детайли за смъртта на саудитския журналист

...
Турция ще разкрие всички детайли за смъртта на саудитския журналист
Коментари Харесай

Турция ще разкрие какво е станало с Хашоги

Турция ще разкрие всички елементи за гибелта на саудитския публицист Джамал Хашоги, който беше погубен в саудитското консулство в Истанбул. Това съобщи представителят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Йомер Челик, представен от „ Дейли Сабах ” и fakti.bg.

Саудитска Арабия удостовери, че Хашоги е мъртъв, само че версиите на Рияд и Анкара се разграничават. Турските служби са уверени, че журналистът е бил малтретиран и погубен от особено изпратен за задачата екип, до момента в който саудитските управляващи показаха, че Хашоги е починал след зародил спор и побой.

„ Турция ще разкрие това, което се е случило. Никой не би трябвало да се съмнява в това ”, съобщи Челик. По неговите думи е дълг на Турция да го направи. Челик уточни, че страната няма да прави обвинявания авансово, само че цялата истина ще излезе нескрито и няма да остане покрита.

Междувременно Англия разгласи, че обмисля последващи стъпки, откакто Саудитска Арабия за първи път призна, че изчезналият публицист Джамал Хашоги е бил погубен в нейно консулство в Турция. Холандският министър-председател Марк Рюте сподели, че е належащо по-нататъшно следствие на гибелта на Хашоги.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР