Турция ще продължи операцията „Извор на мира“, докато последният терорист,

...
Турция ще продължи операцията „Извор на мира“, докато последният терорист,
Коментари Харесай

Ердоган обвини Русия за Сирия и я обвърза с Башар Асад

Турция ще продължи интервенцията „ Извор на мира “, до момента в който последният терорист, обвързван с Работническата партия на Кюрдистан (ПКК) и нейния сирийски клон – Отрядите за националната самозащита (ОНС) не напусне Северна Сирия, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен от Daily Sabah.

Ердоган акцентира, че нито Съединени американски щати, нито Русия са изпълнили изцяло споразуменията, реализирани с Турция предишния месец, които плануват изтеглянето на бойците от Общински народен съвет покрай турската граница, наблягайки, че Анкара ще продължи военната си интервенция, в случай че обещанията не бъдат спазени.

„ Русия, както е добре известно, работи с режима на Башар Асад, който на някои места е обвързван с терористичните групировки на ПКК/ОНС. Тази връзка остава непроменена. В Мамбидж – Съединени американски щати авансово ни дадоха обещание, че ще прогонят терористичните групировки от този регион в границите на 90 дни, само че след една и половина до две години, те към момента са там.

Благодарение на нашето разузнаване знаем какво се случва “, сподели той.

Ердоган съобщи, че ще разиска тези въпроси по време на срещата си с Тръмп на 13 ноември, дружно с други тематики, като да вземем за пример законопроектът, утвърден в Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати за събитията от 1915 година (Арменският геноцид – бел.ред.) и заканите за наказания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР