Турция ще продължи операцията Извор на мира, докато последният терорист,

...
Турция ще продължи операцията Извор на мира, докато последният терорист,
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще се бори докрай с тероризма в Северна Сирия

Турция ще продължи интервенцията " Извор на мира ", до момента в който последният терорист, обвързван с Работническата партия на Кюрдистан (ПКК) и нейния сирийски клон - Отрядите за националната самозащита (ОНС) не напусне Северна Сирия, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен от турският вестник Daily Sabah, пише  FocusNews.

Ердоган акцентира, че нито Съединени американски щати, нито Русия са изпълнили изцяло споразуменията, реализирани с Турция предишния месец, които предвиждаt изтеглянето на бойците от Общински народен съвет покрай турската граница, наблягайки, че Анкара ще продължи военната си интервенция, в случай че обещанията не бъдат спазени. „ Русия, както е добре известно, работи с режима на (Башар Асад), който на някои места е обвързван с терористичните групировки на ПКК/ОНС.

Тази връзка остава непроменена. Например, в Мамбидж - Съединени американски щати авансово ни дадоха обещание, че ще прогонят терористичните групировки от този регион в границите на 90 дни, само че след една и половина до две години, те към момента са там. Благодарение на нашето разузнаване знаем какво се случва там “, сподели той. Подчертавайки, че Общински народен съвет не са се отдръпнали от областите, посочени в съглашението, реализирано сред Турция и Съединени американски щати предишния месец, Ердоган съобщи, че ще разиска въпроса по време на срещата си с Тръмп на 13 ноември, дружно с други тематики, като да вземем за пример законопроект в Съединени американски щати Камара на представителите за събития от 1915 година и заканите за наказания. „ Разбрах по време на нашия телефонен диалог в сряда, че Тръмп също е наясно с опитите да бъде сплашена Турция.

Той (Тръмп) сподели, че ще изследва въпроса и ще приказва със чиновници за законопроекта. Той също ми предложи да обясня казуса на членовете на Камарата на представителите и на сенаторите. (След това) отидох още по-далеч и го помолих да се обърна пред Конгреса. Тогава той ме посъветва да проведа обширна конференция “, сподели Ердоган. Заявявайки, че Турция е отворила вратите си за близо 350 000 кюрди от Айн ал-Араб, който е прочут още като Кобани, Ердоган сподели, че „ тези, които се показват като представители на кюрдския народ, не са помогнали на тези хора “. „ Ние се грижим за 3,6 милиона бежанци, най-вече араби.

Има също християни, арамейци, халдейци и язиди. От друга страна, Арабската лига организира сесии и заема враждебна позиция против Турция. Някога да са харчили стотинка за тези хора? ” Ердоган също напомни плана на Турция за настаняване на огромен брой сирийски бежанци в плануваната зона за сигурност, като добави, че той изяснява детайлностите на проекта на всички водачи, с които приказва по въпроса.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР