Турция ще продължи да спазва споразумението с Европейския съюз за

...
Турция ще продължи да спазва споразумението с Европейския съюз за
Коментари Харесай

Улусой: Ще спазваме споразумението за бежанците

Турция ще продължи да съблюдава съглашението с Европейския съюз за бежанците, а България не би трябвало да се тормози от усилване на миграционния напън по южната си граница. В това увери посланикът на Турция у нас доктор Хасан Улусой. Пред Българска национална телевизия дипломатът разяснява и ролята на България в разговора с Европейския съюз, преди утрешната среща на върха в Брюксел, на която се чака да се разисква турската военна интервенция в северна Сирия.

„ Нашият комшия, другар и съдружник България ни схваща доста добре, одобряваме това със удовлетворение. С България имаме настоящо тясно съдействие в съвсем всяка една област, в това число в битката с тероризма и сигурността. Българската страна е за поддържане на разговора сред Турция и Европейския съюз и не е настроена положително във връзка с възможни наказания по отношение на Турция. Изказваме своята признателност, защото това е рационалният метод “, акцентира посланикът.

„ След Съвета по сигурността е насочен апел за преустановяване на интервенцията, която Турция води. И едно от терзанията е, че би се основала филантропична рецесия, която би основала миграционен напън. Всъщност е таман противоположното, с помощта на тези интервенции, филантропичните рецесии понижават и посредством пречистване на тези региони от терористи, ще се даде опция на непринуден принцип и по един сигурен метод, сред един и два милиона бежанци да се завърнат в своята татковина, което ще докара до понижаване на миграционния напън “, изясни дипломатът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР