Турция ще продължи да изпълнява изискванията на споразумението за мигранти

...
Турция ще продължи да изпълнява изискванията на споразумението за мигранти
Коментари Харесай

Турция ще изпълнява споразумението с ЕС, въпреки отмяната на това с Гърция

Турция ще продължи да извършва условията на съглашението за мигранти с Европейския съюз, макар решението да се „ анулира осъществяването “ на двустранното съглашение за мигранти с Гърция. Това съобщи турски посланик пред турския вестник Hurriyet, съобщи " Фокус ".
„ Ние имаме съглашение с Европейски Съюз и то ще бъде изпълнено “, съобщи дипломатът, поискал анонимност.
„ Отмяната на двустранното съглашение за мигранти с Гърция може и да окаже въздействие по легален метод на съглашението с Европейски Съюз, само че то ще бъде годно и решението отнасящо се до Гърция няма да повлияе непосредствено на съглашението с Европейски Съюз на процедура “, означи дипломатът.
„ Имаме съглашение за мигранти с Европейски Съюз. То се извършва. Имаме двустранно съглашение с Гърция. Сега го отменяме. Процесът не е изцяло приключен, само че нашата работа към Гърция ще продължи “, съобщи министърът на външните работи на Турция Мевлют Чаувшоглу.
Споразумението с Гърция съставлява юридическия гръбнак на съглашението за мигранти сред Турция и Европейския съюз, подписано на 18 март 2016 година. Според съглашението, за всеки сирийски мигрант върнат в Турция от островите на Гърция, един сириец в Турция ще бъде разпределен в Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР