Турция ще продължи да блокира присъединяването на Швеция към НАТО,

...
Турция ще продължи да блокира присъединяването на Швеция към НАТО,
Коментари Харесай

Ердоган се закани, че ще блокира присъединяването на Швеция към НАТО

Турция ще продължи да блокира присъединението на Швеция към НАТО, в случай че страната не спре да дава леговище на организации, считани за терористични от Анкара. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган.
Прочетете още
Той направи изказване след 3-часово съвещание на кабинета и повтори настояването - Швеция да предприеме спомагателни стъпки против поддръжниците на Кюрдската работническа партия и на мрежата, която съгласно Анкара е виновна за опита за прелом през 2016 година. През последните месеци в Стокхолм се организираха демонстрации в поддръжка на ПКК, а предходната седмица имаше митинг по време на Курбан Байрам, на който беше изгорял коранът.

" Докато ислямският свят чества Курбан Байрам, ние сме ядосани от неописуемата офанзива против Свещения коран в Стокхлом, столицата на Швеция. Незачитането на възприятията на 2 милиарда мюсюлмани - това е перверзия, несъвместима с най-основните човешки полезности, да не приказваме за независимост на изложение. Това са закононарушения от ненавист, разпалвани от ислямофобия. Фактът, че сходно закононарушение може да се прави с полицейска защита, го прави още по-сериозно. В нито една цивилизована страна по света офанзива против святи неща за хората не се смята за независимост на изразяването ", съобщи Реджеп Ердоган.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР