Турция ще прочисти от терористи цялата си граница със Сирия,

...
Турция ще прочисти от терористи цялата си граница със Сирия,
Коментари Харесай


Турция ще прочисти от терористи цялата си граница със Сирия, заяви днес турският президент Редже

Турция ще прочисти от терористи цялата си граница със Сирия, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, давайки знак, че продължаващата от девет дни турска атака против сирийския регион Африн може да се разшири, оповестява Българска телеграфна агенция като се позовава на Ройтерс.

Ердоган приказва на конгрес на неговата Партия на справедливостта и развиването в северния окръг Амасия. Той сподели, че Турция ще подсигурява безвредно завръщане на сирийските бежанци в домовете им, откакто границата бъде прочистена.

Турски бойни самолети и танкове бомбардираха стратегически рид в предградията на сирийския град Африн през днешния ден в границите на интервенцията " Маслинова клонка ". Подкрепени от Анкара сирийски бунтовници влязоха в тежки сражения с кюрдските милиции. 

Кадри, излъчени по ТРТ, демонстрираха детонации и пушек, издигащ се над планината Бурсая край Африн, която съгласно малкия екран е от " стратегическо значение ".

Сирийският център за наблюдаване на човешките права (СЦНЧП) удостовери интензивни въздушни удари и обстрел на Африн през днешния ден.

Сирийското държавно управление заяви, че турският обстрел на държания от кюрдите район Африн е нанесъл съществени вреди на античния храм Аин Дара - храм от желязна ера с остатъци на огромни изваяни базалтови блокове. Снимки в интернет, които Ройтерс не можа да удостовери от самостоятелен източник, демонстрират кратер от снаряд в обекта.

Изявление на отдела за антики на сирийското държавно управление, представено от сирийските медии, приканва на Турция да бъде оказан интернационален напън, с цел да бъде предотвратено обстрелването на археологически и културни обекти. СЦНЧП уточни, че Аин Дара е бил изложен на турски обстрел, провокирал съществени вреди, само че не и жертви.

447 души са били убити от нахлуването на Турция в Северна Сирия в границите на военната интервенция " Маслинова клонка ". Информацията оповестява вестник " Дейли салах ", като цитира турската войска, която назовава убитите " терористи ".

Армията твърди, че убитите са от Кюрдската работническа партия (ПКК), Партията на демократичния съюз (ПДС), Силите за отбрана на народа (СЗН) и ДАЕШ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР