Турция ще предприеме акция източно от река Ефрат в Сирия

...
Турция ще предприеме акция източно от река Ефрат в Сирия
Коментари Харесай

Ердоган ще прави нови зони за сигурност

Турция ще предприеме акция източно от река Ефрат в Сирия и ще вкара зони за сигурност, както направи в северозападната част на страната. Това съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган.

По-рано Турция извърши военни интервенции, с цел да поеме от сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа контрола над сирийския район Африн.

"Ако даде Аллах, в бъдеще ще увеличим броя на зоните за сигурност в Сирия в региона източно от Ефрат ", сподели Ердоган в Ню Йорк, където ще взе участие в Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Турските въоръжени сили започнаха през януари интервенцията "Маслинова клонка " против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа и Партия на демократичния съюз в региона на Африн. Анкара счита двете организации за терористични, свързани с незаконната Кюрдска работническа партия (ПКК).

Турската войска и подкрепяните от нея сирийски бунтовници поеха на 18 март контрола над Африн, откакто прогониха сирийските кюрдски бойци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР