Турция ще построи паметник на убития български граничен полицай Петър

...
Турция ще построи паметник на убития български граничен полицай Петър
Коментари Харесай

Турция с изключителен жест в памет на убития полицай Петър Б...

Турция ще построи монумент на убития български граничен служител на реда Петър Бъчваров, заяви пред публицисти ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов, който е на посещаване в прилежащата ни страна.

Братята, стреляли по българския граничен служител на реда настояват, че го създали от боязън
Това е споделил турският външен министър Мевлют Чавушоглу на срещата си с Вежди Рашидов.

Паметникът ще се намира на границата сред двете страни, посочи ръководителят на българския парламент.

Това, което се случи на границата, е тъжно, една покруса, един младеж си отиде. Всички сме уверени, че това не е политика, а случай, добави той.

32-годишният сержант от Гранична полиция бе погубен на 7 ноември до елховското село Голям Дервент. Във съдбовната вечера граничен наряд в състав сержант Бъчваров и чиновник на Министерство на защитата вижда срез в оградата. Двамата слизат от автомобила, с който са се придвижвали и в този миг от турска територия по тях е открита пукотевица. Граничният служител на реда е погубен още с първия изстрел в главата, а военнослужещият съумява да се прикрие зад колата и отвръща на огъня. Групата мигранти се изтегля във вътрешността в турска територия.

По-рано през днешния ден след срещата сред Рашидов и ръководителя на Великото национално заседание на Турция Мустафа Шентоп стана ясно, че българският парламент ще бъде основател на интернационална среща на високо ниво сред Европейски Съюз и Турция по въпросите на миграцията, контрола на границите и облекчение на визовия режим.

Поех ангажимент България да бъде медиатор, да седнем най-сетне да решим проблемите с миграцията, сподели ръководителят на българското Народно заседание. Те се вземат решение с думи, с присъединяване, с взаимопомощ, посочи той. Според Рашидов по този начин ще бъде обновен процесът, стартират през 2018 година във Варна от някогашния министър председател Бойко Борисов.

Постигнахме координация с господин Рашидов, че в най-кратък период сред Турция и България с присъединяване на интернационалните сътрудници от други национални парламенти ще бъде проведена конференция по въпросите на миграцията, уточни и Мустафа Шентоп.

По думите на Рашидов значим проблем, както за цяла Европа, по този начин и за България, и за Турция, е въпросът за миграцията. Той акцентира, че Турция се грижи за близо 4 милиона мигранти на своя земя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР