Турция ще получи руските ракетни комплекси С-400 следващия месец, обяви

...
Турция ще получи руските ракетни комплекси С-400 следващия месец, обяви
Коментари Харесай

Ердоган: С-400 идват следващия месец

Турция ще получи съветските ракетни комплекси С-400 идващия месец, разгласи турският президент Реджеп Ердоган, съобщи БГНЕС.
Страната към този момент е закупила съветските С-400 и договорката е необратима, акцентира президентът. " Не споделям, че Турция ще купи С-400. Ние към този момент сме ги купили. Сделката е подпечатана ", бяха думите на Ердоган. Той напомни, че съглашението с Москва е задоволително освен поради цената, само че и поради приемането на технологията и опцията за взаимно произвеждане.
По-рано през юни, настоящият министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан публично уведоми Турция, че на страната няма да бъде разрешено да получи американските изтребители F-35, които към този момент е закупила, в случай че завърши договорката за С-400. В отговор Ердоган съобщи, че Турция е освен клиент за F-35, само че и сътрудник в производството им, като към този момент е вложила повече от 1 милиард $ в плана.
Русия и Турция подписаха контракт за 2,5 милиарда $ за доставка на четири комплекса С-400 в края на 2017 година. Вашингтон излезе с контрапроект, предлагащ на Турция контракт за 3,5 милиарда $ за американски системи Patriot PAC-3s. Турските управляващи показаха, че договарянията по предлагането на Съединени американски щати не престават, само че подчертаха, че Анкара няма да анулира контракта за системите С-400 поради американската оферта.
По-рано беше обявено, че първите С-400 ще дойдат в Турция през юли. С придобиването на системата за противовъздушна защита, Анкара ще стане четвъртата страна след Русия, Беларус и Китай, която има това оръжие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР