Турция ще получи от Русия ракетни системи за противовъздушна отбрана

...
Турция ще получи от Русия ракетни системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Анкара ще получи руски ракети С-400 по-рано от планираното

Турция ще получи от Русия ракетни системи за противовъздушна защита С-400 в средата на 2019 година. Това декларира пред в. " Известия " Дмитрий Шугаев, шеф на съветската Федерална работа за военнотехническо съдействие.

Договорът се извършва по график, показва той.

Първоначално бе планувано Русия да достави С-400 на Турция през 2020 година, само че по молба на Анкара осъществяването на договорката бе ускорено, напомня Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати нееднократно са заплашвали Анкара със наказания поради покупката на съветски зенитни системи - в това число да блокират контракта за продажба на самолети Ф-35 за турските Военновъздушни сили. Заплахите обаче не се отразиха на решението на турските управляващи, показва " Известия ".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че страната му няма желание да желае от който и да е позволение да купи от Русия зенитни ракетни системи С-400, съобщи в неделя ТАСС. Агенцията цитира турския вестник " Миллиет ", съобщил за изявление на Ердоган на бизнес конгрес в Бишкек, столицата на Киргизстан.

На 31 август Ердоган съобщи, че Анкара разчита да получи С-400 в оптимално къс период.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР