Турция ще отговори със собствени стъпки, ако Европейският съюз наложи

...
Турция ще отговори със собствени стъпки, ако Европейският съюз наложи
Коментари Харесай

Турция предупреди ЕС за ответни действия при нови санкции

Турция ще отговори със лични стъпки, в случай че Европейският съюз наложи спомагателни наказания против Анкара, съобщи в понеделник външният министър Мевлют Чавушоглу, откакто се срещна с посланик №1 на Европейски Съюз Жозеп Борел.
Външният министър на Франция Жан-Ив Льо Дриан съобщи предходната седмица, че министрите на Европейски Съюз ще обсъдят Турция на 13 юли и съобщи, че новите наказания против Анкара могат да бъдат премислени в допълнение към стъпките, подхванати във връзка с сондажите на Турция в икономическата зона на Кипър.
" Ако Европейски Съюз вземе спомагателни решения против Турция, ще би трябвало да отговорим на това ", сподели Чавушоглу на конференция с Жозеп Борел в столицата на Турция.
На фона на влошените връзки сред блока и Анкара, през февруари Европейският съюз(ЕС) наложи възбрана за пътешестване и заледяване на активи за двама души поради ролята им в сондажа на Турция в морската икономическа зона на Кипър край разделения остров.
Чавушоглу смъмри Европейски Съюз за несъблюдение на обещания и обвързване на въпроси като разногласието в Кипър и договорката за мигранти през 2016 година Той сподели, че Турция няма да си разреши да бъде пленник от Гърция и Кипър и прикани Европейски Съюз да бъде „ почтен брокер “.
По-рано тази година десетки хиляди мигранти се пробваха да преминат в Гърция през сухопътни и морски граници, откакто Анкара съобщи, че към този момент няма да ги спре. Оттогава потокът се забави, само че Чавушоглу съобщи, че Турция „ ще продължи да ползва своето решение “.
Чавушоглу също повтори апел към Франция да се извини след случай сред турски и френски военни кораби в Средиземноморието, който подтикна Париж да изиска следствие на НАТО.
Вижте още:
Според Турция Франция работи за усилване на въздействието на Русия в Либия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР