Турция ще отговори по най-твърдия възможен начин на всяко ново

...
Турция ще отговори по най-твърдия възможен начин на всяко ново
Коментари Харесай

Ердоган предупреди Путин, че ще отговори на Асад в Сирия

" Турция ще отговори " по най-твърдия вероятен метод " на всяко ново нахлуване против силите ѝ от сирийския режим ". Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в телефонен диалог с съветския водач Владимир Путин, оповестиха от президентската работа в Анкара.
Според БГНЕС, турският държавен глава е предизвестил съветския си сътрудник, че Анкара " ще продължи да употребява правото си на законна защита по най-твърдия вероятен метод ". Всичко това се случва ден след най-смъртоносните конфликти сред турските и сирийски сили, откогато Анкара изпрати свои войски в Сирия през 2016 година.
Припомняме, че при започване на седмицата Турция заяви за 8 убити свои бойци и 9 ранени поради артилерийски обстрел от страна на армията на сирийския президент Башар Асад. Последваха закани от публични лица на турския режим, че ще има корав отговор. А Москва де факто наля масло в огъня със известие, че Дамаск не е изготвил формален отчет за случая с турските бойци.
Според известия в турските медии, турски изтребители F-16 са били вдигнати за отговор на сирийската войска и е имало обстрел по позиции на сирийците, с доста жертви, само че съветски медии настояват, че няма такова нещо.
Сега Ердоган, най-малко на думи, увери, че няма да търси конфликт с Кремъл, като подсети, че Турция и Русия работят взаимно на доста фронтове от стратегическа позиция - да вземем за пример " Турски поток " и АЕЦ " Аккую ". Турският президент удостовери, че Анкара не има намерение да преразгледа съглашението с Русия за системата за Противовъздушна отбрана С-400, макар натиска на някои страни. Той погледна и към търговията с Русия, като призна, че оборотът е доста невисок, само че въпреки всичко е 20-25 милиарда $ годишно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР