Турция ще отговори незабавно на всяка заплаха от Западна Сирия,

...
Турция ще отговори незабавно на всяка заплаха от Западна Сирия,
Коментари Харесай

Турция ще отговори незабавно на всяка заплаха от Западна Сирия

Турция ще отговори неотложно на всяка опасност от Западна Сирия, която може да навреди на страната и нейните жители, предизвести турският Съвет за национална сигурност (СНС), представен от Ройтерс.

В изказване, оповестено след негово съвещание през днешния ден, СНС акцентира, че няма да разреши образуването на "терористична войска " по продължение на границите на Турция.

По-рано ръководената от Съединените щати коалиция разгласи, че работи с доминираните от кюрдски милиции Сирийски демократични сили (СДС) за основаване на нова, 30-хилядна погранична мощ в Северна Сирия.

СНС прикани всички оръжия, раздадени на кюрдските бойци в Сирия, да бъдат конфискувани неотложно.

След съвещанието турският вицепремиер Бекир Боздаг предизвести, че страната му ще предприеме ограничения в град Африн и на други места в Сирия, в случай че настояванията й не бъдат изпълнени.

Турция не се нуждае от позволение от никого, с цел да предприеме стъпки, касаещи нейната национална сигурност, акцентира Боздаг.
Действията на Съединените щати в Сирия не подхождат на един съдружник, означи турският вицепремиер. Той назова поддръжката на Съединени американски щати за кюрдските Съюз на демократичните сили "необяснима ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР