Турция ще организира среща на високо равнище с Русия и

...
Турция ще организира среща на високо равнище с Русия и
Коментари Харесай

Турция ще организира среща на върха за Сирия

Турция ще провежда среща на високо ниво с Русия и Иран, отдадена на решаването на спора в Сирия.
Анкара ще бъде хазаин на тристранната среща през август, съобщи в четвъртък президентският представител Ибрахим Калин, представен от „ Дейли Сабах ”.
" Срещата ще се концентрира върху въпросите, свързани с Идлиб и други елементи на Сирия, по отношение на общата сигурност, преходния развой, конституционната комисия и презаселването ", сподели представителят след съвещание на кабинета в столицата Анкара.
Предвижда се още една среща с съветски, немски и френски водачи след два месеца.
" По време на срещата на върха на Г-20 беше реализирано единодушие, че в Истанбул ще се организира четиристранна среща на върха, сходна на тази от предходната година, която ще бъде проведена от нашия президент. Планирана е четворна среща на високо ниво преди съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации в Съединени американски щати ", сподели той, представен от БГНЕС.
Длъжностни лица от Турция, Русия и Иран се срещнаха  неотдавна в преименуваната казахска столица Нур-султан през април.
Първото съвещание на процеса Астана бе в Турция през януари 2017 година, като задачата беше да се съберат на масата за договаряния всички враждуващи страни в сирийския спор, с цел да се улеснят мирните договаряния в Женева, подкрепени от Организация на обединените нации.
Преговорите в Астана поддържат основаването на парламентарен комитет в Сирия, подсилен от Съединени американски щати, за намиране на политическо решение.
Планираната конституционна комисия, включваща представители на опозицията, режима и държавите-гаранти, ще бъде натоварена с писането и установяването на следвоенна конституция на Сирия, което се преглежда като стъпка към организирането на избори в разкъсваната от войната страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР