Турция ще одобри членството на Швеция и Финландия в НАТО,

...
Турция ще одобри членството на Швеция и Финландия в НАТО,
Коментари Харесай

Турция подкрепяла разширяването на НАТО, но недоволна от Швеция заради ПКК

Турция ще утвърди участието на Швеция и Финландия в НАТО, когато види действителни стъпки от тяхна страна в битката с тероризма, както е планувано в подписания през юни меморандум с двете страни. Това съобщи през днешния ден пред публицисти Йомер Челик, представител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), предадоха турските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Виждали сме доста западни съдружници, които не държат на думата си (що се отнася до битката с тероризма). Турция ще утвърди присъединението на Швеция и Финландия към НАТО, когато види, че подхванатите от тях стъпки за битка с тероризма са действителни и задоволителни, сподели Челик.

Подкрепяме разширението на НАТО, добави той.

Под тероризъм Анкара има в поради, че скандинавските страни дават леговище на деятели на Кюрдската работническа партия (ПКК) - терористична организация, служеща си с с принуждение против цивилни жители. Едно от изискванията на Анкара да поддържа Стокхолм и Хелзинки за НАТО, е Швеция и Финландия да не одобряват членове на ПКК.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР