Турция ще изпрати четвърти кораб за сеизмични изследвания в Източното

Турция ще изпрати четвърти кораб за сеизмични изследвания в Източното ...

Турция ще изпрати четвърти кораб във водите край Кипър.Турция ще изпрати четвърти кораб за сеизмични изследвания в Източното Средиземноморие независимо от наложените от Европейския съюз санкции. Това каза министърът на енергетиката Фатих Дьонмез, цитиран от "Ройтерс" и Анадолската агенция.

Корабите около Кипър в момента са общо три, два от тях правят сондажи за петрол и газ. В "Туитър" Дьонмез обясни, че корабът за сеизмични изследвания "Оруч Реис" ще бъде изпратен в Средиземноморието, след като приключи с извършваните сега дейности в Мраморно море.

Новината бе потвърдена и от външния министър Мевлют Чавушоглу, който бе днес на посещение в Скопие. За решението на ЕС да наложи санкции на Турция заради ситуацията с Кипър той каза, че "решенията без стойност" са взети "само за да бъдат задоволени кипърските гърци", предаде "Хюриет дейли нюз".

Чавушоглу добави, че призивът на ЕС към Европейската инвестиционна банка да преразгледа работата си в Турция е двоен стандарт и блокът издава заповед на банката, след като винаги е критикувал намесата на правителствата в централните банки на страните.
Повече за приетите санкции четете тук.

Източник: dnevnik.bg