Турция ще блокира сирийския терористичен коридор на ПКК (Кюрдската работническа

...
Турция ще блокира сирийския терористичен коридор на ПКК (Кюрдската работническа
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще блокира сирийския терористичен коридор на ПКК

Турция ще блокира " сирийския терористичен кулоар на ПКК " (Кюрдската работническа партия), съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

Време е да сложим завършек на опциите на сепаратистката терористична формация да образува терористичен кулоар в Сирия край границата с Турция, сподели Ердоган пред депутати от неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

Ще сложим завършек на всичко това, като осигурим сигурността по всичките ни граници, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Ердоган загатна през днешния ден за следващ път и за опция за обновяване на интервенцията " Ефратски щит " в Сирия, съобщи ТАСС.

Ако Аллах каже, ще продължим интервенцията " Ефратски щит " в Африн и Манбидж, сподели Ердоган.

В края на август турският проправителствен в. " Сабах " заяви, че Анкара води подготовка за втори стадий на интервенцията " Ефратски щит ".

Първият стадий от интервенцията " Ефратски щит ", осъществен със Свободната сирийска войска, продължи от август 2016 година до март 2017 година Целта на офанзивата бе от региона на границата да бъдат прогонени както бойците от " Ислямска страна ", по този начин и сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа, които Анкара преглежда като терористична организация, обвързвана с Кюрдската работническа партия (ПКК). /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР